Menu Close

Circuit Atena si Peloponez – Grecia

Itinerariu: Veliko Tarnovo – Rila – Athos – Salonic – Meteora – Atena – Peloponez – Riviera Olimpului –Sofia

Date de plecare: 04.04.2019, 13.05.2019, 08.09.2019, 19.09.2019

Circuit autocar, 7 zile

Tarif: 319 EUR/persoana – loc in camera dubla

Camera single: 369 EUR

Copil < 12 ani: 239 EUR cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse:

  • Transport autocar clasificat;
  • 6 nopti de cazare in hotel de 2*-3* cu mic dejun inclus;
  • Ghid insotitor.

Nu sunt incluse:

  • Excursiile optionale;
  • Intrari la obiectivele turistice;
  • Taxele de oras/statiune se achita la receptia hotelului.

Excursii optionale

  • Croaziera Athos – 20 EUR/persoana (minim 25 persoane);
  • Excursie la Cap Sounion – 12 EUR/persoana (minim 25 persoane).

Program

Ziua 1: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Manastirea Rila – Serres (675 km)

Ora 05.30 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul  CFR.

Ora 06.00 – Plecare pe ruta Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo. O prima vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului. Traversand Bulgaria, ne vom opri la  Manastirea Rila, cea mai mare din tara– inclusa in Patrimoniul UNESCO. Complexul monastic a detinut vestigiile limbii si culturii bulgare in vremurile de dominatie otomana.  A fost distrusa de un incendiu in anul 1833 si apoi a fost reconstruita intre 1834 – 1862. Cazare in zona Serres – Ouranopolis.

Ziua 2: Serres – Croaziera Athos – Salonic – Riviera Olimpului (355 km)

Mic dejun. Deplasare spre Ouranoupolis, “Poarta Athosului”, unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (aprox. 2:30 h, 20 EUR/persoana) pe flancul de vest al Muntelui Sfant Athos, avand posibilitatea de a admira din largul marii 8 din cele 20 de manastiri de calugari. Apoi, ne indreptam spre Thessaloniki (Salonic), al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii si cu numeroase marturii ale gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu – construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului impotriva persilor, Rotonda – inaltata de Galeriu pentru a-i servi initial drept mausoleu, dar transformata mai tarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir – loc incarcat de spiritualitate, care pastreaza moastele acestui sfant si promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb – fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 3: Sf. Paraschiva – Meteora – Termopile – Atena (525 km)

Mic dejun. Scurta oprire in Valea Tembi la Schitul Sf. Paraskevi (ocrotitoarea nevazatorilor) si la Izvorul Afroditei. Continuam cu Meteora – al 2-lea mare centru monahal al tarii,  unde vom vizita fascinantele manastiri “suspendate intre pamant si cer”, un fenomen unic in lume. Vom admira Manastirea Marele Meteor (sau Manastirea Varlaam) si atelierul de icoane Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Urmam apoi drumul spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata intr-una dintre cele mai celebre batalii din antichitate. Cazare in zona Atena.

Ziua 4: Atena – Cap Sounion (150 km)

Mic dejun. Dedicam ziua Atenei, una dintre cele mai vechi capitale alelumii, leagan al filozofiei si locul in care a luat nastere democratia. Pentru inceput, vom face un tur panoramic cu autocarul, in care vom admira o parte din splendorile orasului: Piata Omonia, Academia– in stil elenistic, avand 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala – conceputa ca templu Doric – si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut, pazit de garzile nationale cu un ritual fascinant. Dupa ce vom vizita colina sacra a grecilor, Acropole, care dateaza din “epoca de aur” a lui Pericle (sec. V i.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru  vizite muzeale individuale sau program de shopping in pitorescul cartier Plaka. Se poate opta (cost 12 EUR/persoana) pentru o excursie la Cap Sounion, locul unde era venerat Poseidon – zeul marilor –  si  unde este ridicat Templul Doric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat, care a devenit in zilele noastre si un obiectiv turistic cu conotatii romantice pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. Cazare in zona Atena.

Ziua 5: Canalul Corint – Micene – Nafplio – Epidaurus (295 km)

Mic dejun. Astazi vom face o incursiune in Peloponez, straveche regiune a Eladei. Traversand Istmul Corint admiram cunoscutul canal artificial realizat in sec. XIX, avand latime intre 23 – 25 m si adancime intre 8 – 25 m. Vizitam ruinele Cetatii Micene, cea care a dominat zona Mediteranei de Est inca din sec al XV-lea i.Hr., astazi monument protejat UNESCO. Intram prin Poarta Leilor, printre zidurile construite din blocuri gigantice de piatra si vizitam Mormantul lui Agamemnon (sec. XIII i.Hr.), unul dintre conducatorii grecilor in legendarul Razboi Troian. Ne deplasam la Napflio, prima capitala a Greciei moderne, considerat cel mai frumos oras din Peloponez datorita stradutelor sale pitoresti, cu case avand balcoane impodobite cu flori. Putem urca cu putin efort la fortareata medievala Palamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o priveliste superba asupra Golfului Argos si asupra intregului oras. Incheiem excursia in Epidaur, la cladirile teatrului antic din sec. IV i.Hr., monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 locuri, considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere se remarca Templul lui Asklepios, fiul lui Apollo si zeul medicinii. Cazare  in zona Atena.

Ziua 6: Atena – Delphi – plaja sau shopping pe Riviera Olimpului (480 km)

Mic dejun. Vom petrece in mod liber ultimele 2-3 ore in capitala Greciei dupa care, in jurul orei 11:00 vom porni spre Riviera Olimpului, cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delfi, vazut de vechii greci drept “Ombilicul sau Centrul Universului”, locul celebrului Oracol al lui Apollo si al preotesei Pythia. Sosire si cazare in cursul serii in zona Riviera Olimpului.

Ziua 7: Riviera Olimpului – Sofia – Bucuresti (745 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, tranzitand Bulgaria, vom admira cateva din obiectivele capitalei Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neorenascentist. Ne vom continua apoi drumul spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii.

Informatii utile

Acte necesare: carte de identintate sau pasaport, valabile.

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor si soferilor se vor comunica cu 2 zile inainte de plecare.

Locurile in autocar vor fi atribuite de sistemul de rezervari si vor fi mentionate in contract.

Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Taxa de oras/statiune nu este inclusa in pretul pachetului si se achita local, la receptia hotelului.

Grup minim 35 persoane.

Scroll Up