Menu Close

Circuit Istanbul – Turcia

Itinerariu: Bucuresti – Istanbul – Edirne – Bucuresti

Date de plecare: 06.03.2019, 20.03.2019, 17.04.2019, 08.05.2019, 29.05.2019, 12.06.2019, 17.07.2019, 07.08.2019, 28.08.2019, 24.09.2019, 16.10.2019, 13.11.2019

Circuit autocar, 5 zile

Tarif: 159 EUR/persoana

Bonus! Croaziera pe Bosfor

Servicii incluse:

  • Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
  • 4 nopti de cazare la hotel de 3* cu mic dejun inclus;
  • Bonus! Croaziera pe Bosfor;
  • Ghid roman (si ghid local pentru ziua 2).

Nu sunt incluse:

  • Intrarile la obiectivele turistice (Basilica Cisterna: 8 EUR; Biserica Sf. Sofia: 9 EUR; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 EUR; Palatul Dolmabahce: 9 EUR; Moscheea Selimiye: Gratuit; Moscheea Albastra: Gratuit;)
  • Excursiile optionale.

Excursii optionale

  • Insula Printului – 45 EUR (include turul insulei cu trasura si masa de pranz) – minimum 35 persoane;
  • Seara turceasca – 45 EUR (include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol) – minimum 10 persoane.

Program

Ziua 1: Bucuresti – Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Ora 06:00 – Plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul. In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire seara si cazare.

Ziua 2: Istanbul

Mic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante se unesc: Europa si Asia. Incepem cu  Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi – fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional). Cazare in Istanbul.

Ziua 3: Istanbul – Insula Printului

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii de o ora si jumatate se pot admira malul european si cel asiatic. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat. Cazare in Istanbul.

Ziua 4: Istanbul – Shopping si Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Sugeram vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk. La ora 12:00 intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara (aproximativ 90 -120 minute). Ne vom plimba pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si ne vom intoarce pe partea asiatica, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului – european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar – cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice sau in Bazarul Egiptean, renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Horhor si Cukurcuma Sokagi. Cazare in Istanbul.

Ziua 5: Istanbul – Edirne – Bucuresti (645 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora – Giurgiu. Sosire in Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Grup minim 40 persoane.

Scroll Up