Menu Close

Circuit Istanbul – Turcia

Istanbul – Orasul de pe doua continente

Itinerariu: Bucuresti – Istanbul – Edirne – Bucuresti

Date de plecare: 06.03.2020, 20.03.2020, 17.04.2020, 08.05.2020, 29.05.2020, 12.06.2020, 26.06.2020, 17.07.2020, 07.08.2020, 28.08.2020, 24.09.2020, 16.10.2020, 13.11.2020

Circuit autocar, 5 zile

Tarif: 159 EUR/persoana

Camera single: 224 EUR

Copil sub 12 ani: 134 EUR cazat in camera cu 2 adulti

Bonus! Croaziera pe Bosfor

Servicii incluse:

 • transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
 • 4 nopti, cazare cu mic dejun inclus, hotel 3*;
 • bonus! Croaziera pe Bosfor;
 • ghid local pentru ziua 2;
 • ghid roman.

Nu sunt incluse:

 • intrarile la obiectivele turistice (Basilica Cisterna: 8 EUR, Biserica Sf. Sofia: 9 EUR, Palatul Topkapi si Haremul Sultanului: 15 EUR, Palatul Dolmabahce: 9 EUR. La Moscheea Selimiye si la Moscheea Albastra acces gratuit);
 • excursiile optionale.

Excursii optionale

 • Insula Printului: 45 EUR/persoana (include turul insulei cu trasura si masa de pranz); minim 35 de persoane.
 • Seara turceasca: 45 EUR/persoana (include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol); minim 10 persoane.

Program

Ziua 1: Bucuresti – Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Ora 06:00 – Plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul. In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire seara si cazare.

Ziua 2: Istanbul

Mic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante se unesc: Europa si Asia. Incepem cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi – fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional). Cazare in Istanbul.

Ziua 3: Istanbul – Insula Printului

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii de o ora si jumatate, se pot admira tarmurile european si asiatic ale Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat. Cazare in Istanbul.

Ziua 4: Istanbul – Shopping si Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Sugeram vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. La ora 12:00, ne intalnim cu ghidul pentru croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 90–120 minute). Ne vom plimba pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si ne vom intoarce pe partea asiatica, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului – european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar – cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice sau in Bazarul Egiptean – renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi. Cazare in Istanbul.

Ziua 5: Istanbul – Edirne – Bucuresti (645 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora – Giurgiu. Sosire in Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

NOTE:

 • Grup minim 40 persoane. Agentia poate anula, reprograma sau recalcula un circuit, daca grupul minim necesar nu s-a realizat. In acest sens, vor fi transmise informari conform conditiilor de anulare din contractul de prestari servicii.
 • Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 • Pentru zilele 2, 3 si 4 nu se pune la dispozitie transport cu autocarul. Deplasarile se vor face pietonal sau cu transportul local.
 • Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor si soferilor se vor comunica cu 2 zile inainte de plecare.
 • Locurile in autocar vor fi atribuite de sistemul de rezervari si vor fi mentionate in contract.
 • Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu sunt obligati sa achite suplimentul de single.
 • Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
 • Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
 • Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
 • Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 EUR/persoana/noapte).

 

Scroll Up