Menu Close

Circuit si sejur Insula Creta – Grecia

Itinerariu: Salonic – Kalambaka – Meteora – Atena – Creta – Salonic

Date de plecare: 26.04.2019, 03.06.2019, 21.09.2019

Circuit autocar, 9 zile

Tarif: 379 EUR/persoana

Bonus: Excursie la Platoul Lasithi – Manastirea Kera – Pestera lui Zeus, Excursie la Agios Nikolaos si plaja Vai, Heraklion si Palatul Knossos

Supliment single (inclusiv pe feribot): 179 EUR;

Copil < 12 ani: 339 EUR cazat in camera cu 2 adulti;

Supliment cabina feribot pentru 2 persoane: 100 EUR/persoana;

Supliment cabina feribot pentru 3 persoane: 75 EUR/persoana.

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar clasificat;
 • 5 nopti de cazare cu mic dejun in Insula Creta la hotel de 2*-3*;
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Kalambaka la hotel de 2*-3*;
 • 2 nopti de cazare pe feribot in cabine cu 4 paturi si grup sanitar propriu cu dus (fara hublou);
 • Ghid insotitor roman.

Nu sunt incluse:

 • Biletele de intrare la obiectivele turistice;
 • Supliment cina in Creta 80 EUR/persoana;
 • Excursiile optionale (minim 25 persoane);
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno.

Excursii optionale

 • Insula Santorini – 120 EUR/persoana;
 • Cetatea Gortys – Manastirea Kaliviani – Palatul Festos – Matala – 15 EUR/persoana;
 • Rethymno – Chania – 30 EUR/persoana.

Program

Ziua 1: Bucuresti – Salonic – Kalambaka (870 Km)

Ora 05:30 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul  CFR.

Ora 06:00 – Plecare pe traseul Giurgiu – Sofia – Salonic – Kalambaka. Cazare in zona Kalambaka.

Ziua 2: Kalambaka – Atena – Port Pireu (370 km)

Mic dejun. In Kalambaka, oras asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Athos), vom vizita una din manastirile „suspendate intre pamant si cer” tot aici vom fi initiati in tainele fauritorilor de icoane din incinta atelierului Zindros. Vom continua traseul spre Atena unde vom efectua un tur de oras panoramic. Ne deplasam catre portul Pireu. Traversare pe timp de noapte cu feribotul spre insula Creta, cazare la bord, in cabine de 4 locuri (optional cabine cu 2 sau 3 locuri).

Ziua 3: Insula Creta – Heraklion – Hersonissos – Malia (100 km)

Sosire dimineata in Heraklion. Deplasare in interiorul insulei prin Platoul Lasithi unde vom poposi la Manastirea Kera si  Pestera lui Zeus. Platoul Lasithi reprezinta o atractie datorita celor 10.000 de mori de vant, satelor pitoresti pozitionate sub forma de cerc, Manastirii Kera Kardiotissa ce gazduieste icoana facatoare de minuni, pictata de Sfantul Lazar. Ultima oprire o vom face la pestera unde legenda spune ca s-a nascut Zeus. Ne vom indrepta spre zona Hersonissos – Malia pentru cazare.

Ziua 4: Insula Creta – Santorini

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru program individual sau excursie optionala in Insula Santorini. Santorini ofera un spectacol de lumini si culori, case albe cu ferestre albastre, strazi de marmura, nenumarate biserici. Cazare acelasi hotel zona Hersonissos – Malia.

Ziua 5: Insula Creta (120 Km)

Mic dejun. Excursie la Agios Nikolaos si plaja Vai. Agios Nikolaos este un oras-port, plin de yacht-uri si barcute, cu o arhitectura moderna si zeci de magazine pline de suveniruri. Ne indreptam spre Plaja Vai sau Padurea de Palmieri, cea mai cunoscuta padure de palmieri din Europa si singura din Grecia. Aceasta se intinde pe 250 kmp si este formata din peste 5.000 de palmieri, fiind situata la 94 km est de Agios Nikolaos. Optional seara cretana – veniti sa dansati jocul infocat al lui Zorba, sa va intalniti cu inima vie si sufletul mare al cretanului adevarat din satul Caruzano, sat unde vuietul zadarnic al lumii nu ajunge, sa va ospatati cu bucatele simple si gustoase ale bucatariei locale. Cazare acelasi hotel zona Hersonissos – Malia.

Ziua 6: Insula Creta (280 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala: Cetatea Gortys – Manastirea Kaliviani – Palatul Festos – Matala. Prima oprire este la Gortys, oras Greco-Roman cu o arhitectura deosebita, ne indreptam apoi spre Manastirea Kaliviani, Palatul Festos, ultima oprire va fi pe plaja din statiunea Matala, celebra pentru nisipul sau auriu. Cazare in zona Hersonissos – Malia.

Ziua 7: Insula Creta (360 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Rethymno – Chania, cele 2 orase venetiene ale insulei. Plimbare pe strazile medievale inguste si serpuite, incadrate de casele viu colorate. Vizitam orasul vechi Rethimno sau Palia Poli: Fantana Rimondi, Logia Venetiana, Muzeul de Arheologie si Muzeul Vietii Marine. In Chania nu trebuie sa ratam promenada de la malul marii ce ne oferta o priveliste de neuitat. Intoarcere la hotel in zona Hersonissos– Malia.

Ziua 8: Insula Creta – Heraklion – Pireu

Mic dejun. Dupa check-out, vom vizita Palatul Knossos – centru politic și religios al culturii minoice, apoi timp liber in Heraklion – capitala si cel mai mare oras al insulei – unde se poate vizita Muzeul de Arheologie sau unde puteti descoperi de la magazinele celebrelor branduri mondiale pana la pravaliile micilor comercianti locali. Seara, imbarcare pe feribot, in cabine cu 4 paturi (optional cabine de 2 sau 3 locuri).

Ziua 9: Port Pireu – Salonic – Bucuresti (1200 km)

Dimineata din portul Pireu pornim pe traseul catre casa. Vom face o scurta oprire in Salonic pentru un tur cu autocarul. Admiram Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, Turnul Alb, Piata Aristotel, Biserica Sf. Dumitru, statuile ecvestre ale imparatilor Constantin si Alexandru cel Mare. Ne continuam drumul spre Bucuresti, unde ajungem in cursul serii: Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Informatii utile

Acte necesare: carte de identintate sau pasaport, valabile.

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor si soferilor se vor comunica cu 2 zile inainte de plecare.

Locurile in autocar vor fi atribuite de sistemul de rezervari si vor fi mentionate in contract.

Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Taxa de oras/statiune nu este inclusa in pretul pachetului si se achita local, la receptia hotelului.

Grup minim 35 persoane.

Scroll Up