Menu Close

Excursie 1 zi – Horezu

TRASEU: BUCURESTI – PITESTI – RAMNICU VALCEA – MANASTIREA HOREZU – MANASTIREA DINTR-UN LEMN – PITESTI – BUCURESTI

Obiective turistice vizitate:

Manastirea Hurezi – Renumita lavra domneasca a familiei Brancoveanu, se afla asezata la poalele line ale Muntelui Capatanii, la marginea satului Romanii de Sus. Fiind considerata cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc din intreaga tara, Manastirea Hurezi este poate si cel mai mare ansamblu monahal din Romania. Numele manastirii se trage de la pasarile numite “huhurezi”, pasari de noapte cu un penaj deosebit de colorat. Potrivit legendei locale, mesterii tocmiti de Sfantul Constantin Brancoveanu, anume sa construiasca o mareata lavra, din cauza turcilor, erau nevoiti sa lucreze mai mult noaptea, cand se auzeau numai huhurezii.

Vizita la renumita familie de olari Vicsoreanu – Din mainile mesterilor olari rezulta vase de diferite forme si dimensiuni: taiere, strachini, ulcioare, farfurii, cani, cesti, vaze. Motivele centrale traditionale pictate pe ceramica de la Horezu sunt cocosul, steaua, soarele, spirala, spicul graului, pomul vietii, pesti, hora cu figuri umane. La acestea se adauga frunze, copaci, vreji, boboci de floare, frunza de stejar, ghinda si o ├«ntreaga lume vegetala care ocupa un rol secundar, fiind asezate, ├«n general, pe margini. Din punct de vedere semantic, ornamentele reprezinta un sistem de semne grafice care corespund anumitor sensuri sau semnificatii.

Manastirea Dintr-un Lemn – Este situata la aproximativ 25 de kilometri sud de municipiul Ramnicu Valcea si la 12 kilometri nord de Babeni, pe valea Otasaului, in comuna Francesti. Cea mai veche marturie despre manastire a fost consemnata in scris de diaconul Paul de Alep, care l-a insotit pe Patriarhul Macarie al Antiohiei in calatoriile acestuia prin Tarile Romanesti intre anii 1653-1658. El sustine ca un calugar ar fi gasit o icoana a Maicii Domnului in scorbura unui stejar secular. In acel moment el ar fi auzit o voce ce l-ar fi indemnat sa zideasca o manastire din trunchiul acelui copac. Potrivit unei vechi traditii locale, ar fi luat fiinta in primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea in acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza si azi in biserica de piatra a manastirii. In baza acestei traditii asezarea monahala de aici poarta numele Dintr-un Lemn.

Tarif: de la 72 RON/persoana

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • insotitor din partea agentiei.

Tariful nu include:

  • intrarile la obiectivele turistice vizitate;
  • taxele de parcare;
  • masa de pranz.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Pentru reduceri si gratuitati va rugam sa ne contactati.

Scroll Up