Menu Close

Excursie 1 zi – Cabana Voina si Barajul Rausor

TRASEU: BUCURESTI – PITESTI – CAMPULUNG MUSCEL – CABANA VOINA – BUCURESTI

Obiective turistice vizitate:

Manastirea Negru Voda – Se afla in orasul Campulung-Muscel, in judetul Arges. Aceasta a fost ctitorita in anul 1215, prin traditie de catre Radu Negru Voievod. Mai apoi, a fost rezidita de Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru. Aceasta va fi recladita de Matei Basarab, cand devine si manastire.

Lacul si Barajul Rausor – Situate intr-o zona de sisturi cristaline, acestea au niste caracteristici aparte. Apa a modelat in zona vai si viroage adanci, inguste si asimetrice. Din acest motiv, constructorii au optat pentru realizarea unui stavilar din anrocamente cu nucleu din argila, care sa fie inclinat spre amonte si putin curbat orizontal. Barajul, a carui constructie a fost finalizata in 1987, este unul dintre cele mai mari din tara, avand o inaltime de 120 de metri si o lungime a coronamentului de 380 de metri. Prin ridicarea lui s-a creat lacul de acumulare Rausor, care are o suprafata de 190 de hectare si un volum de apa de 60 de milioane de metri cubi. Lacul de acumulare are o lungime de 4,5 kilometri pe Raul Targului si 2,8 kilometri pe Rausorul Lerestiului. Suprafata bazinului colector este de 150 de kilometri patrati.

Cabana Voina – Locatia acesteia este minunata, la 50m in fata sa aflandu-se raul Targului, in spate – Muntele Vacara, urcarea pe Muntii Iezer Papusa se face la numai 2km de la cabana, in apropiere fiind de asemenea barajul Rausor. Cabana Voina*** este situata la o altitudine de 950m si reprezinta de foarte multi ani principalul punct de plecare al turistilor catre traseele montane din Muntii Iezer Papusa (2391m). Copiii au, de asemenea,  un loc de joaca amenajat in parcul din fata cabanei chiar sub ochii adultilor care pot sta la terasa sau in foisorul din parculet.

OPTIONAL!!! Se poate face un traseu de la Cabana Voina (1020m) – Cabana Cuca (1210m) (traseu marcat cu banda albastra, aproximativ 1h15′).

Tarif: de la 65 RON/persoana

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • insotitor din partea agentiei.

Tariful nu include:

  • intrarile la obiectivele turistice vizitate;
  • taxele de parcare;
  • masa de pranz.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Pentru reduceri si gratuitati va rugam sa ne contactati.

Scroll Up