Menu Close

Excursie 1 zi – Portile Muntilor – Cetatea Rasnov si Castelul Bran

TRASEU: BUCURESTI – PLOIESTI – COMARNIC – PREDEAL – RASNOV – BRAN – BUCURESTI

Obiective turistice vizitate:

Cetatea Rasnov – Este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul sau pe una din tintele din hartie.

Castelul Bran – Prima atestare documentara a castelului este reprezentata de un act emis la 19 noiembrie 1377 de catre regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, brasovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatra la Bran. Intre anii 1419-1424, cetatea devine proprietatea unui alt rege ungar, Sigismund, acesta fiind aliatul domnului Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, impotriva turcilor. La sfarsitul secolului al XV-lea, fortificatia a fost subordonata autoritatii comitetului secuilor, trecand sub conducerea voievodatului Transilvaniei in timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legatura lui Vlad Tepes cu Branul a fost consemnata tot in aceasta perioada. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a insarcinat dupa pierderea tronului pe domnul Tarii Romanesti cu apararea trecatorii spre Transilvania, trecatoare strajuita de cetate. Turistii care vin la Castelul Bran pot pasi in Tunelul Timpului, un tunel secret care nu a fost niciodata deschis pentru turisti de la constructia sa de acum mai bine de 80 de ani. Tunelul a fost construit in 1930 la ordinul Reginei Maria pentru a usura parcurgerea de catre regina bolnava de artrita a drumului dintre castel si parcul unde ii placea sa se relaxeze. Accesul se facea prin vechea fantana din curtea interioara a castelului, unde a fost montat un lift electric cu ajutorului caruia Regina Maria putea cobori 30 de metri in subteran. Dupa ce s-a construit liftul, la baza fantanii a fost sapat un tunel orizontal in stanca, realizandu-se legatura cu Parcul Regal al resedintei. Tunelul are 40 de metri lungime, iar Regina Maria putea ajunge mai repede in parcul castelului, unde ii placea sa citeasca.

Tarif: de la 60 RON/persoana

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • insotitor din partea agentiei.

Tariful nu include:

  • intrarile la obiectivele turistice vizitate;
  • taxele de parcare;
  • masa de pranz.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Pentru reduceri si gratuitati va rugam sa ne contactati.

Scroll Up