Menu Close

Excursie 1 zi – Sinaia – Moroieni – Valea Sipotului

TRASEU: BUCURESTI – PLOIESTI – CAMPINA – SINAIA – MOROIENI – TARGOVISTE – BUCURESTI

Obiective turistice vizitate:

Manastirea Sinaia – Asezata la poalele masivului Bucegi, catre capatul de apus al tapsanului neted dintre Valea Pelesului si Valea Rea, a fost construita intre anii 1690-1695, de catre spatarul Mihail Cantacuzino. Inainte ca la poalele Muntelui Furnica, din lantul Bucegilor, sa se ridice acest edificiu, de peste 300 de ani, pe aceste locuri se intindeau paduri de brazi seculari care strajuiau locul. Putini calatori se incumetau sa treaca pe aici, dar cu toata pustietatea locului si greutatea drumului, aici traiau in liniste calugari solitari, care inaltau rugi pe acest varf de munte.

Castelul Peles – A fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, in afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafata de 24 de kmp in anul 1874, an in care, din initiativa suveranului, comuna primeste numele de Sinaia. Un an mai tarziu, in centrul localitatii sunt construite primele case boieresti, iar in 1876 incepe construirea caii ferate Ploiesti – Predeal, care strabate si Sinaia. Concomitent, intre anii 1873 si 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a resedintei a avut loc intr-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Curtea Domneasca din Targoviste – A fost conceputa ca un complex de edifcii care sa serveasca atat ca centru al administratiei tarii, cat si ca locuinta pentru domnitor, familia sa si pentru numerosii curteni si slujitori. Acesta era locul in care se tineau consfatuirile divanului, se efectuau jude­catile mai importante si se eliberau actele cancelariei. Tot aici erau primiti oaspetii si calatorii straini aflati cu diferite prilejuri prin Tara Romaneasca. Prima mentiune documentara a Curtii domnesti din Targoviste se face in privilegiul din 1403, in care se arata ca domnul isi ia libertatea de a alege el mai intai marfurile pentru cerintele casei sale din Targoviste. Aceeasi clauza este consemnata si in alt privilegiu comercial, din anul 1409. Dintr-un act care dateaza din perioada 1409 – 1418, aflam ca Mihail voievod, fiul si asociatul la domnie al lui Mircea cel Batran, rezida in Targoviste, „orasul domniei mele” si din veniturile „casei sale” de aici acorda unele danii manastirilor Cozia si Cotmeana. Monumentele ridicate in secolele XV-XVIII ce fac parte din complexul “Curtea Domneasca” sunt urmatoarele:

 • Palatul domnesc
 • Turnul Chindiei
 • Biserica Domneasca Mare, ctitoria lui Petru Cercel
 • Biserica Sfanta Vineri
 • Casa doamnei Balasa
 • Biserica paraclis veche
 • Baia domneasca
 • Foisorul

Tarif: de la 115 RON/persoana

Tariful include:

 • transport cu autocarul;
 • insotitor din partea agentiei.

Tariful nu include:

 • intrarile la obiectivele turistice vizitate;
 • masa de pranz;
 • taxele de parcare.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative si se vor vizita in limita a 12 ore cat dureaza maxim excursia. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Pentru reduceri si gratuitati va rugam sa ne contactati.

Scroll Up