Menu Close

Excursie 2 zile – Avrig – Eden-ul din Romania

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Valea Oltului – Sibiu – Avrig.

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Manastirea Cozia – Strajuieste de peste sase secole Valea Oltului, a fost construita intre anii 1387-1391, de catre domnitorul Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era “sfetnicul lui Mircea intru cele dumnezeiesti”. Biserica mare, inchinata Sfintei Treimi, a fost sfintita in ziua de 18 mai 1388.

Plimbare prin centrul istoric al Sibiului – Protejat de vechile ziduri de fortificatie, centrul istoric al Sibiului isi dezvaluie farmecul treptat. Veti descoperi sarmul orasului doar plimbandu-va pe jos, in lungul si-n latul strazilor ce conserva structura medievala a asezarii, prin frumoasele piete publice, peste Podul Minciunilor si prin pasajele inguste dintre cladiri. Puteti incepe turul dinspre strada Cetatii, dominata de zidurile de fortificatii din secolul XV, strajuite de cele trei turnuri de aparare, ce poarta denumirea breslelor insarcinate cu apararea orasului: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor. Tot acolo se afla si vechiul bastion sau Turnul Gros. Mergand de-a lungul zidurilor de fortificatii traversati Pasajul Scarilor si trecand pe sub Turnul Scarilor ajungeti in dreptul Bisericii Evanghelice. Traversand Piata Huet veti ajunge la Podul Minciunilor, cel care, conform legendei, nu rezista sub greutatea vorbelor mincinoase.

Sosire in jurul orei 17:00 la hotel/pensiune 3* in Avrig. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Palatul Brukenthal din Avrig – Palatul de vara al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803), guvernator al Transilvaniei, a fost construit intre 1780 si 1785 dupa modelul palatului Schonbrunn din Viena. Cladirea in stil baroc are forma de U cu un corp central si 2 aripi laterale. Aici a fost expusa renumita colectie a baronului Brukenthal formata din 212 tablouri si 129 gravuri, in prezent gasindu-se la Muzeul Brukenthal. Din pacate, dupa moartea baronului cladirea, avand mai multi proprietari nepasatori, s-a degradat cu repezeciune. Astazi doar tavanele decorate amintesc de luxul de altadata. Palatul a detinut si unul dintre cele mai frumoase parcuri, organizat in terase care coboara spre lunca Oltului. Suprafata de peste 20 hectare a fost amenajata dupa modelul gradinilor frantuzesti, cu fantani arteziene, o scara splendida si mai multe alei laterale, vaze, banci, statui de piatra, si o oranjerie, in care se cultivau curmali, migdali, nucsoara, pepeni si ananas.

Ora 12:00 – Vom pleca spre Bucuresti pe traseul Avrig – Fagaras – Brasov – Predeal – Ploiesti – Bucuresti.

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Cetatea Fagarasului – Este cel mai important monument al Fagarasului, unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. Complexul feudal de la Fagaras, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si se continua, prin adaugari succesive, pana lamijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea. Aceasta fortificatie, dovada unei organizari politico-feudale autohtone voivodale, a fost distrusa la mijlocul secolului al XIII-lea, in urma unui puternic incendiu, dupa cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare. In secolul al XV-lea cetatea din piatra si caramida de la Fagaras, care era o cetate militara de aprare, avea o incinta patrulatera, cu patru turnuri bastioane la colturi si un turn de avanpost de tip baricada pe latura de est. Dupa scindarea Regatului Feudal Maghiar in anul 1541, ca urmare a infrangerii de la Mohacs, Transilvania devine Principat autonom sub suzeranitate otomana. In acest cadru, domeniul si Cetatea Fagarasului intra in proprietatea ereditara a principilor Transilvaniei. Multi dintre acestia au acordat o atentie deosebita Fagarasului contribuind la dezvoltarea culturala si economica a intregii zone.

Optional ne putem opri in Centrul vechi al Brasovului.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:30 functie de conditiile de trafic si conditiile atmosferice.

Tarif: de la 210 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare o noapte cu demipensine la pensiune/hotel 3* in Avrig in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up