Menu Close

Excursie 2 zile – Baile Olanesti

Program:

Ziua 1 – Ora 07:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Rotaresti – Baile Olanesti.

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Memorialul Nicolae Balcescu – Este un complex muzeal unde vizitatorii se intorc in timp pentru a “retrai” clipe frumoase alaturi de unul dintre reprezentantii de marca ai generatiei pasoptiste: Nicolae Balcescu. In cele 11 incaperi ale conacului sunt organizate doua expozitii, una dedicata familiei – inaintasi si urmasi – si alta dedicata lui Nicolae Balcescu. In afara de conacul construit in stil brancovenesc cu influente gotice si renascentiste, vizitatorii mai pot vedea biserica de lemn din Galtofani, monument istoric stramutat aici in 1974, doua expozitii de arta contemporana – lucrari executate in cadrul taberelor de pictura organizate aici – si parcul conacului.

Sosire in jurul orei 14:00 la pensiune 3* in Olanesti. Formalitati de cazare. Timp liber.

Dupa-amiaza ne vom relaxa la Tisa Spa Aquapark care ne intampina cu bazine cu hidromasaj, trei piscine dedicate copiilor, jocuri pentru cei mici si cei mari. Tot aici vei descoperi lumea acvatica a copiilor. Cei mici se vor balaci fericiti in cele trei bazine de marimi speciale (30, 60 si 90 cm). Nu e loc de plictiseala pentru ca va asteapta apoi toboganele, jocurile si figurinele acvatice destinate copiilor.

Seara cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca intr-o drumetie spre Schitul Bradu – coltul de rai dintre dealurile Gurguiatei, sau vom putea face o excursie optionala la:

Pestera Polovragi – Este o pestera calda si umeda (temperatura constanta 9 grade Celsius si umiditate medie 90%), care „plange” cu picaturi din infiltratii, apa bogata fie in carbonat de calciu, fie in bioxid de siliciu, oxid de fier, etc., functie de straturile pe care le strabate apa, le „spala” si le readuce, cu indelunga rabdare, in propria-i excavatie. In functie de impuritatile pe care le transporta apa in galeria principala, aceasta isi schimba culoarea din aval catre amonte. Printre atractiile acestei pesteri, unele avand o legenda sau istorie interesanta, se afla: Scaunul lui Zamolxe, Izvorul Sperantelor, Bolta Insangerata, Camera Alba, Sala Divina, Moartea cu coasa, Cuptorul Dacic, Regele si Regina, Casuta Piticilor si Alba ca Zapada etc. Cei 800 de metri de galerie din Pestera Polovragi  vizitabila (din cei peste 10 kilometri cartografiati de speologi din amonte catre aval) reprezinta marea varsare, iar poarta turistica este avalul, ceea ce explica dimensiunile impresionante de la intrare si, totodata, necesitatea opririi vizitarii incepand cu portiunea inaccesibila publicului larg.

Manastirea Polovragi – Este situata la nord-est de Tg. Jiu, pe soseaua Tg. Jiu – Rm. Valcea, intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie : “Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului”. In partea dreapta a portii este o frumoasa troita din lemn sculptat, pe postament de beton, inchinata eroilor si martirilor Romaniei. Recentele cercetari istorice stabilesc vechimea manastirii Polovragi in jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul si Patru Spataru, fiii marelui boier Danciu Zamona mentionati intr-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tanar. In 1629, in timpul domnitorului Alexandru Ilies, manastirea intra in posesia jupanului Paraianu Milescu, ban al Craiovei. Timp de un secol si jumatate, documentele nu mai pomenesc nimic despre aceasta manastire. In 1643 Danciu Paraianu, construieste biserica actuala, cu ajutorul domnitorului Matei Basarab.

Ora 15:00 – Plecare spre Bucuresti.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:30 functie de conditiile de trafic si conditiile atmosferice.

Tarif: de la 225 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare o noapte la pensiune/hotel 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile;
  • excursia optionala la Manastirea si Pestera Polovragi: 25 RON/persoana.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up