Menu Close

Excursie 2 zile – Balvanyos

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Prejmer – Lacul Sf. Ana – Balvanyos.

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Cetatea din Prejmer – A fost inceputa de cavalerii teutoni, undeva prin anul 1218, pentru ca apoi sa se inalte in stilul goticului timpuriu, introdus in Transilvania de catre calugarii cistercieni. Odata cu invazia turceasca din secolul al XV-lea se trece la fortificarea sistematica a lacasului, care se poate lauda cu o rezistenta absolut remarcabila, ce nu a permis nici macar o cucerire otomana. Este cea mai intinsa si impunatoare biserica fortificata din sud-estul Europei, detinand trei stele Michelin, cu alte cuvinte cea mai inalta distinctie pentru o cladire din tara noastra. Un loc de o frumusete aproape sacra, o feerie istorica ce ne deschide un portal catre o lume innegurata de trecerea ireversibila a timpului, dar care se vrea redescoperita si atinsa de privirea cutezatoare a pasionatului de trecut. Teutonii primesc dreptul de a se stabili aici, punandu-si in practica tehnica si talentul pentru a ridica o biserica deosebita, in stilul gotic burgund pe care il regasim si la biserica cistercienilor de la Carta. In 1240 regele Bela al IV-lea cedeaza biserica capitlului manastirii Citeaux din Bourgogne, abatia-mama a ordinului cistercian, spre folosul intregului ordin. Denumirea de “Prasmar” apare prima data intr-un document datat in 1360.

Lacul Sfanta Ana – Este singurul lac de origine vulcanica din Romania care s-a format pe fundul craterului unui vulcan stins din Masivul Ciomatu. Doua legende sangeroase care dateaza de sute de ani au dat denumirea misteriosului lac. Una dintre legende vorbeste despre doi frati rivali care voiau sa iasa in evidenta cu orice pret. Unul dintre ei a vrut sa arate ca el are cea mai frumoasa caleasca si a inhamat la ea cele mai frumoase fecioare din sat. Pentru ca fetele nu reuseau ca traga caleasca foarte grea, barbatul a decis sa le chinuie si sa le biciuiasca. Una dintre ele, pe nume Ana, l-ar fi blestemat pe barbatul care a chinuit-o. Din senin, o furtuna puternica s-a pornit, l-a omorat pe barbat si i-a distrus castelul. Pe locul lui s-ar fi format lacul de astazi poarta denumirea de Sfanta Ana. O alta legenda spune tot povestea unei fete pe nume Ana, pe care parintii au obligat-o sa se casatoreasca cu un baiat pe care nu il iubea. Fata si-a implorat parintii sa nu o marite, dar acestia nu au ascultat deoarece baiatul era foarte bogat. Se spune ca, in noaptea nuntii, fata a fugit si s-a aruncat apele lacului din munte. Miscati de drama ei, locuitorii ar fi denumit lacul dupa numele fetei.

Sosire in jurul orei 16:00 la hotel/pensiune 3* in Balvanyos. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Cimitirul Pasarilor din Balvanyos – Este situat in apropierea Pesterii Pucioasa si este cunoscut pentru gazul emanat prin rocile sale, care de ani intregi ucide pasari care zboara deasupra sa sau chiar mamifere mici. Se numeste cimitirul pasarilor pentru ca pasarile, care ajung sub nivelul gazului, cad moarte pe jos. Zona se prezinta sub forma unei depresiuni umplute cu gaz emanat prin roci. Gazul emanat are greutatea mai grea decat cea a aerului, din aceasta cauza stagneaza pe fundul depresiunii, la adancimea de 3 m. De cele mai multe ori aici sunt gasite animale precum, rozatoare, liliaci, pasari si caprioare. Datorita adancimii depresiunii, nu se deosebesc la suprafata urmele gazului nociv, doar niste frunze uscate.

Pestera Sulfuroasa – Este cea mai mare mofeta naturala din Europa ce emite zilnic cca 3000 mc hidrogen sulfuric. Emanatiile postvulcanice de gaze se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si afectiuni ale sistemului vascular, avand ca si efect accelerarea circulatiei periferice a sangelui.

Cetatea Balvanyos – Se afla la o altitudine de 1029 m pe dealul Cetate, deasupra statiunii balneoclimaterice Balvanyos. Constructia cetatii dateaza din anii 1100 avand ca si rol principal observarea inamicului si semnalizarea pericolului catre locuitorii din Depresiunea Ciucului fiind locuita pana la sfarsitul secolului 17. De pe turnul cetatii aveti parte de o priveliste inedita asupra intregii zone.

Ora 14.00 – Plecare spre Bucuresti.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:30 functie de conditiile de trafic si conditiile atmosferice.

Tarif: de la 210 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare o noapte la pensiune/hotel 3* in Balvanyos in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up