Menu Close

Excursie 2 zile – Cap Kaliakra si Balcic – Bulgaria

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Constanta – Vama Veche – Cap Kaliakra – Balcic.

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Capul Kaliakra – Este, de fapt, o limba de pamant care se desprinde din tarmul bulgaresc al Marii Negre si se intinde spre larg doi kilometri. Se afla la 80 de kilometri de Constanta si la 60 de kilometri de Varna, are o inaltime de 60 de metri deasupra nivelului marii si s-a format acum mai bine de doua milioane de ani, prin suprapunerea mai multor straturi calcaroase. Batut de vanturi aspre si spalat de valurile Marii Negre, Capul Kaliakra este un adevarat colt de rai. Peisajul care se poate observa din varful platoului calcaros este unul de-a dreptul mirific. Marea se desfasoara in toata splendoarea ei, iar datorita modului in care lumina soarelui se reflecta in apa aceasta lasa impresia ca ar fi albastra. Este singurul loc de pe intreg litoralul Marii Negre unde se petrece acest fenomen. In zona litoralului bulgaresc apa are o culoare albastru-verzuie, fiind mai limpede. Capul Kaliakra a reprezentat un important refugiu pentru numeroase popoare care au venit sa afle misterele Pontului Euxin. Getii si grecii au fost primii care au populat zona, acestia din urma denumind-o „Kali Akra“ – pamant protector. In secolul al XIV-lea aici a existat orasul Kaliakra, considerat capitala Dobrogei medievale. Orasul a fost distrus in urma a nenumarate atacuri ale turcilor, fiind sters de pe fata pamantului si abandonat. Ruinele cetatii medievale Kaliakra se pastreaza si astazi, vizitatorii putand sa observe modul in care aceasta a fost construita. Cateva ziduri de piatra si o poarta boltita inalta de doi metri amintesc de fosta cetate Kaliakra.

Sosire in jurul orei 15:00 la hotel Paris 3* – Balcic. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Castelul Balcic – In Balcic, candva pamant romanesc, regina Maria si-a ridicat un castel si si-a amenajat cea mai frumoasa gradina. Cunoscut si sub denumirea de „cuibul linistit”, castelul era resedinta de vara preferata a Reginei. Castelul impresioneaza prin simplitate – pereti varuiti in alb, usi masive din lemn, oglinzi, scaune, semineu. Baia, construita in stil arab, a fost pastrata intacta din perioada reginei Maria. De pe balcon se vad marea si orasul. Locul de vara al Reginei combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Constructia castelului a inceput in anul 1925 si s-a finalizat in 1936. Domeniul de la Balcic a fost opera arhitectilor Augustino si Amerigo, din Italia, si a decoratorului de gradini Jules Jany din Elvetia. Gradina are o zona ce imita celebrul labirint cretan. O alta zona de exceptie a parcului este Gradina lui Allahm, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc. In gradina botanica se pot vedea peste 3000 de specii de plante.

Plecare spre Bucuresti.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:30 functie de conditiile de trafic, atmosferice si formalitatile vamale.

Tarif: de la 70 EUR/persoana

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare o noapte cu demipensine la hotel Paris 3*(sau similar) in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up