Menu Close

Excursie 2 zile – Cetatea Fagaras si Manastirea Sambata

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Ploiesti – Predeal – Brasov – Sambata de Sus.

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Centrul vechi al Brasovului – Centrul vechi al Brasovului este o atractie importanta pentru turistii care sunt in trecere prin orasul de sub poalele Tampei. Cateva dintre principalele atractii turistice sunt: Piata Sfatului si cladirile vechi, datand din secolul al XV-lea, Cetatuia de pe Straja si Biserica Neagra. In centrul vechi al Brasovului se organizeaza frecvent diferite evenimente artisitice, culturale si comerciale.

Biserica Fortificata din Codlea – Este o biserica saseasca ce a fost construita in 1432 si purta hramul Sfantului Gheorghe sau Sfantului Mihai. Este cel mai vechi monument al orasului fiind inconjurat de bastioanele Cetatii Bisericesti si de zidurile de fortificatie. Fatada de pe partea vestica are un grandios portal si este zidita din calcar netencuit, frontonul fiind prevazut cu trei ferestruici. Biserica a fost supusa unor neintrerupte modificari, cele mai multe dintre ele savarsindu-se in perioada gotica atunci cand partea corului a primit trei laturi si a fost invelita cu o bolta. Tot in perioada gotica, lacasul trece prin doua devastatoare incendii, iar dupa al doilea incendiu, se da forma remarcabila a actualului tavan casetat al navei. Ca si aspect unic, aceasta biserica este singura din Tara Barsei care, inspre partea de vest, nu dispune de un turn bisericesc. Daca veti dori sa stati cu ochii in tavanul lacasului, veti putea zari intr-un patrat portretul pictorului Johannes Stolz, mesterul care a realizat tavanul din lemn casetat.

Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus – Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Istoria Manastirii Brancoveanu incepe din secolul al XVII-lea. In anul 1654 satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor, care a construit o bisericuta din lemn pe valea raului. Pe locul acesteia, in jurul anului 1696, primul ctitor, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti intre anii 1688-1714, a zidit in piatra o manastire.

Sosire in jurul orei 16:00 la pensiune 3* in Sambata de Sus. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Cetatea Fagarasului – Este cel mai important monument al Fagarasului, unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. Complexul feudal de la Fagaras, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si se continua, prin adaugari succesive, pana la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea. Aceasta fortificatie, dovada unei organizari politico-feudale autohtone voivodale, a fost distrusa la mijlocul secolului al XIII-lea, in urma unui puternic incendiu, dupa cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare. In secolul al XV-lea cetatea din piatra si caramida de la Fagaras, care era o cetate militara de aprare, avea o incinta patrulatera, cu patru turnuri bastioane la colturi si un turn de avanpost de tip baricada pe latura de est. Dupa scindarea Regatului Feudal Maghiar in anul 1541, ca urmare a infrangerii de la Mohacs, Transilvania devine Principat autonom sub suzeranitate otomana. In acest cadru, domeniul si Cetatea Fagarasului intra in proprietatea ereditara a principilor Transilvaniei. Multi dintre acestia au acordat o atentie deosebita Fagarasului contribuind la dezvoltarea culturala si economica a intregii zone.

Cetatea Rasnov – Este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul sau pe una din tintele din hartie.

Ora 15:00 – Plecare spre Bucuresti.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:30 functie de conditiile de trafic si conditiile atmosferice.

Tarif: de la 265 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare o noapte cu demipensine la pensiune 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up