Menu Close

Excursie 2 zile – Tinutul Secuiesc – Cheile Varghisului

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Ploiesti – Sinaia – Predeal – Brasov – Miclosoara – Talisoara – Odorheiu Secuiesc.

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Castelul Kalnoky, Miclosoara – Familia Kalnoky este atestata documentar pentru prima data in anul 1588 ca mosieri de Miclosoara. Sapaturile arheologice au dovedit ca inainte de construirea actualului castel, s-a mai aflat in trecut un conac chiar in locul castelului. Langa castel se afla si un parc englez din secolul al XIX-lea, parc din care azi au mai ramas numai cativa copaci. Legenda spune ca in secolul XIII, in timpul unei vanatori, regele Ungariei a fost salvat de un secui numit Kalnoky. Secuiul l-a tintit cu sageata pe ursul care se napustise asupra monarhului si l-a omorat, salvand astfel viata acestuia. Ca recunostinta, regele l-a innobilat, oferindu-i totodata si mosia de la Miclosoara. Si acum, pe stema familiei se vede un urs strapuns de sageata.

Castelul Daniel din Talisoara, comoara redescoperita din Transilvania – A fost construit in prima jumatate a secolului XVII pe mosia de la Talisoara a capitanului adjunct al tinutului Trei Scaune – Daniel Mihaly, primita in dar de la principele Bethlen Gabor. Nu-i greu sa ne imaginam ca de-a lungul timpului constructia a fost extinsa si modificata de mai multe ori, pana a ajuns la forma finala (la inceputul secolului XX), pe care o vedem astazi. Stilul predominant este renascentist tarziu, asemeni multor castele din aceasta zona a Transilvaniei, cu sculpturi in piatra foarte valoroase. Insa Castelul contelui Daniel Mihaly si al sotiei sale, contesa Haller Judit, detine si o aripa construita in secolul XIX, in stil clasicist. Daca vreti sa luati contact cu adevaratul stil al contelui Daniel Mihaly, trebuie sa vedeti pivnita si camerele alaturate, care pastreaza cea mai arhaica forma arhitecturala.

Sosire in jurul orei 16:00 la Odorheiu Secuiesc. Cazare la hotel/pensiune 3*. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom face o scurta drumetie pe cheile Varghisului unde vom vedea Pestera Sura Cailor si Gaura Tatarilor.

Ora 14:00 – plecare spre Bucuresti pe traseul Odorheiu Secuiesc – Brasov – Ploiesti – Bucuresti.

Optional ne vom opri in centrul vechi al Brasovului pentru masa de pranz!

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 245 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 1 noapte la hotel/pensiune 3* in Odorheiu Secuiesc in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up