Menu Close

Excursie 3 zile – Bucovina – Campulung Moldovenesc

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Buzau – Ramnicu Sarat – Focsani – Campulung Moldovenesc.

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Mausoleul Eroilor de la Marasesti – Este ridicat in memoria celor care si-au jertfit viata in luptele de la Marasesti si adaposteste un numar de 5073 de soldati si ofiteri in 154 de cripte individuale si 9 cripte comune. Initiativa ridicarii unui mausoleu la Marasesti s-a luat la Congresul Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor din Romania desfasurat in anul 1919, societate fondata in 1910 de mai multe doamne din inalta societate precum Alexandrina Cantacuzino, Anastasia Filipescu, Elena Odobescu si Eliza Mavrocordat. Propunerea a fost inaintata regelui Ferdinand si guvernului condus de Ion I. C. Bratianu, constructia fiind ridicata dupa planurile arhitectului Georgel Cristinel pe locul donat de catre George Ulise Negropontes, proprietarul pamanturilor din acea zona.

Cetatea Neamtului – Este una dintre cele mai impresionante cetati din Romania si se gaseste in partea de nord a tarii, aproape de Targul Neamt. Cetatea Neamtului facea parte din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XIV-lea, pentru apararea impotriva otomanilor. Aceasta cetate eleganta si impresionanta a fost construita in secolul al XIV-lea, pe vremea lui Petru I si a fost fortificata in secolul al XV-lea de Stefan cel Mare, el dand dispozitie ca zidurile cetatii sa fie inaltate cu circa 6-7 m si sa fie construite creneluri si ferestre inguste, prin care aparatorii cetatii puteau sa supravegheze si sa loveasca dusmanii. In 1718 cetatea a fost distrusa din ordinul domnitorului Mihai Racovita. Cetatea este faimoasa si pentru ca este unul dintre subiectele principale in poemul “Muma lui Stefan cel Mare” (1857), de Dimitrie Bolintineanu. In 1476, dupa ce invinsese ostile Moldovei in Batalia de la Valea Alba, sultanul otoman Mahomed al II-lea l-a obligat pe Stefan cel Mare sa se indrepte spre Cetatea Neamt. Conform legendei, mama lui Stefan a refuzat sa-l lase sa intre in cetate si l-a sfatuit sa se indrepte spre nordul tarii, unde sa-si stranga o noua oaste. Cand Stefan cel Mare vine la cetate, “Pe o stanca neagra, intr-un vechi castel,/Unde cura-n vale un rau mititel“ domnitorul bate la poarta sperand sa fie primit inauntru pentru ca este ranit si urmarit de turci. Mama domnitorului, aflata in cetate, refuza sa-i deschida.

Manastirea Humor – Inceputurile Manastirii Humor urca in veac pana in vremea domniei lui Alexandru cel Bun. In vecinatatea actualei biserici a manastirii Humor se mai vad si astazi ruinele unei mai vechi biserici manastiresti inaltata la inceputul secolului XV. Catre inceputul sec. XVI manastirea se ruinase si se pustiise probabil in timpul numeroaselor razboaie purtate de Stefan cel Mare. In vremea domnitorului Petru Rares, Humorul este cuprins in campania de restaurari initiata de acesta, lucrare savarsita de  logofatul Toader Bubuioc. Din pisania sapata in piatra, asezata la intrare pe peretele exterior al sfantului locas, aflam ca biserica a fost zidita in anul 1530  “cu cheltuiala si osteneala” logofatului Teodor Bubuioc si a sotiei sale Anastasia, indemnat de voievodul Petru Rares.

Sosire in jurul orei 17:00 in Campulung Moldovenesc. Cazare la pensiune 3*. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa ne plimbam cu Mocanita.

Mocanita Hutulca – Un trenulet de poveste, a fost construita in anul 1888 pentru transportul de masa lemnoasa de la padure la gater. Fondul bisericesc a preluat linia in anul 1909 si a schimbat ecartamentul liniei de la 800 mm la 760 mm, ecartamentul standard. Trasa de o locomotiva cu aburi, Mocanita Hutulca din Moldovita parcurge un drum de 12 kilometri in pas molcom. Este un ritm numai bun pentru a admira peisajul si a te bucura de fiecare curba. Odata ajunsi la capatul traseului, aveti la dispozitie 30 de minute pentru fotografii, plimbare si ospat! Acolo localnicii te intampina cu produse facute de mana lor: de la zacusca si dulceata la produse din lana si lemn mestesugite cu grija.

Dupa plimbarea cu Mocanita, pe drumul de intoarcere catre pensiune, vom vizita:

Manastirea Moldovita – Inaltata de Petru Rares in anul 1532 si zugravita in 1537, este o ctitorie noua pe locul – sau, mai precis, in apropierea – alteia mai vechi, ruinate. Ca certitudine avem faptul ca, in anul 1410, Manastirea Moldovita exista, deoarece Alexandru cel Bun ii intregeste domeniul, numind-o “cea nou zidita”. La vremea aceea construirea manastirii la poalele muntilor dintre Moldova si Transilvania, trebuie sa fi avut drept scop si supravegherea respectivei zone de frontiera, in documentul din anul 1411, prin care se stabileste hotarul satului Moldovita, este pomenit un parau al “cetatii”, iar cercetatorii au aflat, nu departe de manastire, urme de zidarie si o camasa de zale, ce atesta existenta in aceasta zona a unei fortificatii.

Sosire in jurul orei 16:30 la pensiune. Timp liber. Cina.

La pensiune va puteti bucura de: piscina exterioara, tiroliana, aventura prin copaci, tir cu arcul, tir cu pusca, trambulina.

Ziua 3 – Mic dejun. Ora 09:30 vom pleca catre Bucuresti pe traseul Campulung Moldovenesc – Manastirea Voronet – Roman – Focsani – Bucuresti.

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Manastirea Voronet – Supranumita „Capela Sixtina a Estului” pentru fresca „Judecatii de Apoi” care a fost pictata cu celebrul pigment „Albastru de Voronet”, in mai bine de jumatate de secol de existenta biserica Manastirii Voronet, monument UNESCO, a avut parte de o istorie zbuciumata. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare (1457-1504). Biserica Manastirii Voronet a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani, ceea ce constituie un record pentru acea vreme. Pictura interioara a bisericii dateaza, in cea mai mare parte, inca de pe vremea lui Stefan cel Mare, fiind realizata in 1496, iar pictura exterioara a fost realizata in perioada lui Petru Rares. Biserica Manastirii Voronet este supranumita „Capela Sixtina a Estului” datorita frescei de pe fatada de vest care ilustreaza „Judecata de Apoi”. La Manastirea Voronet si-a petrecut Daniil Sihastrul ultimii 26 de ani din viata. Pustnicul a murit in 1496 si a fost ingropat in biserica Manastirii Voronet. A fost canonizat in 1992 si a devenit Sfantul Cuvios Daniil Sihastrul. Pictura include si cele 12 semne zodiacale, in imediata apropiere a Mantuitorului.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:30 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif:

  • de la 380 RON/copil cu demipensiune
  • de la 430 RON/copil cu pensiune completa

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 2 nopti la pensiune 3* in Campulung Moldovenesc in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • regim de masa: demipensiune/pensiune completa;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up