Menu Close

Excursie 3 zile – Cetatea Fagaras si Manastirea Sambata

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Ploiesti – Predeal – Rasnov – Zarnesti – Sambata de Sus (250 km).

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Cetatea Rasnov – Este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul de arta feudala in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul pe una din tintele din hartie.

Rezervatia de ursi Zarnesti – Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a peste 100 de ursi, toti fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate. Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri. Rezervatia de ursi “Libearty” NU este o Gradina Zoologica!

Sosire in jurul orei 16:30 la pensiune 3* in Sambata de Sus. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus – Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Istoria Manastirii Brancoveanu incepe din secolul al XVII-lea. In anul 1654 satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor, care a construit o bisericuta din lemn pe valea raului. Pe locul acesteia, in jurul anului 1696, primul ctitor, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti intre anii 1688-1714, a zidit in piatra o manastire.

Cetatea Fagarasului – Este cel mai important monument al Fagarasului, unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. Complexul feudal de la Fagaras, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si se continua, prin adaugari succesive, pana la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea. Aceasta fortificatie, dovada unei organizari politico-feudale autohtone voivodale, a fost distrusa la mijlocul secolului al XIII-lea, in urma unui puternic incendiu, dupa cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare. In secolul al XV-lea cetatea din piatra si caramida de la Fagaras, care era o cetate militara de aprare, avea o incinta patrulatera, cu patru turnuri bastioane la colturi si un turn de avanpost de tip baricada pe latura de est. Dupa scindarea Regatului Feudal Maghiar in anul 1541, ca urmare a infrangerii de la Mohacs, Transilvania devine Principat autonom sub suzeranitate otomana. In acest cadru, domeniul si Cetatea Fagarasului intra in proprietatea ereditara a principilor Transilvaniei. Multi dintre acestia au acordat o atentie deosebita Fagarasului contribuind la dezvoltarea culturala si economica a intregii zone.

Optional ne putem opri si in Centrul vechi al Brasovului.

Intoarcere la pensiune. Timp liber. Cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Vom pleca spre Bucuresti pe traseul Sambata – Sinca Veche – Moieciu – Cheia – Rucar – Pitesti – Bucuresti (250 km).

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Templul Rupestru de la Sinca Veche sau Templul Dorintelor – Mai este cunoscut si sub denumirile de “Templul Ursitelor”, “Grota de la Sinca Veche”, “Manastirea Sapata in Stanca” sau “Templul Extraterestrilor”. Templul este format din cinci incaperi, in care se gasesc doua altare, iar pe tavan exista un horn prin care se poate vedea cerul. Peretii sunt desenati cu diverse semne, dar si cu texte intr-o limba uitata sau necunoscuta. Aici se afla un alt mister al locului: peretele altarului are inscriptionate un portret despre care se spune ca este al Mantuitorului si doua simboluri care confera unicitate acestui salas – o stea cu sase colturi, hexagrama, cunoscuta sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon si cercul Yin-Yang, ambele fiind doua simboluri ezoterice, cunoscute in toate scolile de misterii. Pe baza acestor informatii s-a incercat determinarea varstei acestui templu. Nimeni nu a reusit sa-i atribuie o varsta reala, cu toate acestea exista diversi specialisti care sustin ca este de origine dacica sau chiar proto-crestina. Alte voci sunt de parere ca templul este mult mai vechi de atat, avand peste 7000 de ani vechime. Se spune ca acest templu este unul magic, unde energia pozitiva abunda si chiar daca unele fenomene inexplicabile se petrec uneori, dorintele intotdeauna sunt indeplinite celor care au inima curata.

Mausoleul de la Mateias – A fost construit in amintirea ostasilor cazuti aici in Primul Razboi Mondial, opunandu-se inaintarii trupelor germane. Peretii si tavanul mausoleului sunt impodobiti cu mozaicuri frumoase, scene care arata imagini de razboi, dar si cu portrete ale unor mari personalitati ale istoriei Romaniei, precum domnitorii Mircea cel Batran, Vlad Tepes si Constantin Brancoveanu. In capatul de sus al scarilor se afla un mic muzeu (deschis zilnic intre orele 09:00- 17:00), care prezinta artefacte, fotografii si o diorama care recreeaza evenimentele din timpul bataliei. Mausoleul Eroilor a devenit in timp o capela pentru rememorarea faptelor de vitejie si cinstire a sufletelor celor cazuti la datorie. Mausoleul a fost construit de catre constructorul De Nicolo dupa proiectul arhitectului Dumitru Ionescu Berechet. Este realizat din calcar de Albestii de Muscel. Mausoleul este compus din doua corpuri:

  • unul orizontal, osuarul, care in 31 de cripte adaposteste osemintele a peste 2.300 de militari romani;
  • celalalt vertical, de forma unui turn cu foisor, spre care duce o scara in spirala.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:30 functie de conditiile de trafic si conditiile atmosferice.

Tarif: de la 395 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 2 nopti la hotel/pensiune 3* in Sambata in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up