Menu Close

Excursie 3 zile – Dobrogea si Cheile Dobrogei

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Slobozia – Babadag – Cetatea Ibida – Murighiol (390 km).

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Rezervatia naturala padurea Babadag – Are doar 524,6 hectare; situata pe un platou calcaros cu versanti slab inclinati aflati la cca. 100-220 m altitudine, este acoperita de padure aproape in totalitate. Padurea Babadag situata in zona Podisului Babadag este una dintre padurile reprezentative din peisajul nord-dobrogean. Exista aici intinse paduri de foioase, variate asociatii incepand de la paduri balcanice, paduri xeroterme submediteraneene, dar si silvostepe, poieni stepice, arii cu vegetatie a bolovanisurilor calcaroase.

Cetatea Ibida – A fost, timp de secole bune, unul dintre cele mai importante orase antice ale Scytiei Minor, devenind la un moment dat mai puternic si mai dezvoltat, din punct de vedere economic, chiar si decat milenarele urbe Tomis, Callatis si Histria, ale caror vremuri de glorie incepusera sa apuna in epoca romana tarzie. Fortareata misterioasa de la Slava Rusa este amplasata pe Dealul numit Harada. In limba turca, acest cuvant se traduce prin Cetatea Fetei.

Sosire in jurul orei 16:30 in Murighiol. Cazare la pensiune 3*. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Timp liber in Murighiol sau putem merge in excursie optionala la Tulcea unde vom vedea Acvariul, Muzeul Satului Tulcean, satul traditional pescaresc.

Intoarcere la pensiune. Timp liber. Cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Ora 9:30 – Vom pleca spre Bucuresti pe traseul Murighiol – Cetatea Enisala – Cheile Dobrogei – Lacul Casian – Manastirea Pestera Sf. Ioan Casian – Bucuresti (360 km).

Pe drum ve vom opri sa vizitam:

Cetatea de la Enisala – Se numara printre monumentele de arhitectura militara de pe teritoriul Romaniei, ridicata in Evul Mediu care se remarca prin conceptie planimetrica, sistem de fortificatii, tehnica constructiva, elemente arhitectonice. Fortificatia a fost construita in a doua jumatate a sec. al XIV-lea de catre o autoritate care viza zona de la Gurile Dunarii. Pe baza tehnicilor constructive, s-a emis ipoteza ca singurii interesati de ridicarea unei cetati situata in cadrul sistemului de fortificatii din nordul Dobrogei, orientata spre mare pentru supravegherea traficului navelor, erau negustorii genovezi, care dispuneau de mari sume de bani castigate din comert si erau detinatorii monopolului navigatiei pe Marea Neagra. Fortificatia de la Enisala a facut parte din lantul de colonii genoveze care ingloba orasele din Delta – Chilia si Likostomion, Cetatea Alba la gurile Nistrului, Caffa in sudul Crimeei. Intre 1397-1416 cetatea de la Enisala a facut parte din sistemul defensiv al Tarii Romanesti in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Dupa cucerirea Dobrogei de catre turci la 1419-1420, in cetate s-a instalat o garnizoana militara otomana. Ulterior, datorita inaintarii stapanirii turcesti dincolo de gurile Dunarii pana la Cetatea Alba si Chilia (1484), si a formarii cordoanelor de nisip ce separa lacul Razim de Marea Neagra, cetatea a fost abandonata in sec al XVI-lea, pentru ca nu mai corespundea intereselor strategice si economice turcesti.

Cheile Dobrogei – Nu seamana deloc cu cheile cu care ne-am obisnuit in Carpati, fie ele mai mici ori mai mari. Valea de aici este larga, meandrata iar peretii de calcar sunt la o distanta destul de mare de firul apei. Nici inaltimea peretilor nu este mare, 30-40 de metri, insa cheile de aici au ceva aparte, o atractivitate unica ce nu o gasesti in Carpati. Calcarele de aici sunt calcare recifale, care pastreaza azi urmele fostilor atoli sub forma unui relief ruiniform. Atolii formati in marile calde care acopereau in jurasic si cretacic zona Dobrogei (Marea Thetis – acum 180-100 milioane ani), se mai vad si azi in peretii cheilor. Scheletele coloniilor de corali, depuse in forme mai mult sau mai putin circulare se vad foarte bine pe toata lungimea cheilor. Palnii, potcoave, piamide, turnuri, le recunosti imediat daca ti-ai obisnuit ochiul si stii dupa ce sa te uiti. In zona centrala a cheilor, un turn recifal este destul de bine pastrat. Seamana cu un turn de racire de la o termocentrala in miniatura… iar in interior are depuneri de sedimente acoperite cu iarba.

Lacul Casian

Manastirea si Pestera Sf. Ioan Casian

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 450 RON/copil cu demipensiune

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 2 nopti la pensiune 3* in Murighiol in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • excursia optionala la Tulcea: 45 RON/copil.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up