Menu Close

Excursie 3 zile – Hajduszoboszlo – Ungaria

3 zile / 2 nopti

Program:

Ziua 1 – Ora 23:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei. Ora 23:30 plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Cluj-Napoca – Oradea – Hajduszoboszlo (680 km).

Sosire ziua urmatoare in jurul orei 10:00 in Hajduszoboszlo. Formalitati de cazare la hotel Negy Evszak 3* sau similar. Timp liber. Vom petrece o zi la Aquapark Hajduszoboszlo.

Aquapark Hajduszoboszlo – Pune la dispozitia doritorilor un numar de 9 piste, acestea avand punctul de pornire la o inaltime mai mare de 10 metri, oferind o experienta aparte in ceea ce priveste plonjatul in apa. Interesul pentru toboganele montate inca de la deschiderea parcului (tobogane cu 4 piste, kamikaze, toboganul in spirala, gaura neagra, raul nebun, toboganul urias) a fost atat de mare, incat a fost luata in considerare ideea unei extinderi. Avand in vedere succesul deosebit al serviciilor Aquapark, deoarece acesta s-a dovedit a fi prea mic, in anul 2002 i s-a dublat capacitatea cu un teren de inca 1 hectar si s-au construit tobogane noi, pentru a veni in intampinarea doritorilor de senzatii tari. Noile piste au fost denumite gaura neagra, toboganele in spirala Twister si Niagara.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom vizita Gradina Zoologica din Nyiregyhaza.

Nyiregyhaza Zoo – Este cea mai mare si mai frumoasa gradina zoologica din Ungaria. Aceasta este impartita pe regiuni geografice si recompune continentele din punct de vedere al faunei si pe alocuri ale florei. Imediat dupa intrare pe partea stanga se afla Zona Polara. Intr-un acvariu imens de sticla veti vedea leul de mare, focile jucause care fac spectacole in fiecare zi, pinguinii si ursul polar. In partea dreapta se afla Piramida Verde si Oceanarium-ul unde veti intalni rechinii si alte tipuri de pesti. Piramida Verde este un complex unic atat in Ungaria cat si in toata regiunea Europa Centrala. Se intinde pe o suprafata de 4000 mp, cu 3 etaje. In partea de subsol a cladirii se afla Piramida Verde, unde ne putem plimba intr-un culoar de sticla admirand rechinii, iar deasupra acvariului se afla Casa Padurii Tropicale, care arata ca o jungla. Daca mergem mai departe, trecand podul suspendat ajungem la urangutanii simpatici sau la Pestera Groazeiā€¦ iar plimbandu-ne langa cascada de 10 m am vazut colectia speciala a reptilelor. Zona Asiatica este reprezentata prin camile, rinoceri indieni, iaci.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Ora 09:30 – plecare spre casa pe ruta: Hajduszoboszlo – Debrecen – Cluj-Napoca – Turda – Sibiu – Pitesti – Bucuresti (690 km).

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Debrecen – Este al doilea oras ca marime din Ungaria, dupa Budapesta. Debrecen are o istorie bogata, de peste 750 de ani. In Evul Mediu orasul a facut parte din Partium in cadrul Regatului Ungariei, apoi din sec. 16 pana la sfarsitul sec. 17 din Principatul Transilvaniei (inclusiv in timpul domniei lui Mihai Viteazul, atunci fiind inca parte a comitatului Bihor). A urmat perioada habsburgica, iar din 1867 a revenit Ungariei. In anii 1919-1920 orasul s-a aflat sub ocupatie romana. A fost capitala Ungariei de doua ori, pentru un timp scurt: in timpul revolutiei din 1848-1849 si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1945. Debrecen este un important centru cultural, artistic si stiintific. In ultimii ani orasul a fost supus unor transformari importante. Centrul orasului a fost transformat complet intr-o piata pietonala uriasa, iar in mijlocul acesteia a fost construita cea mai mare fantana din ceramica din Europa, cu un diametru de 20 de metri. Baile mediteraneene, unice in Ungaria, servesc turistilor pentru recreere de multi ani, in timp ce Centrul de Conferinte Kolcsey, deschis publicului din februarie 2006, serveste ca un bastion regional al culturii si turismului.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 21:00 functie de conditiile de trafic, atmosferice si formalitatile vamale.

Tarif: 140 EUR/copil cu demipensiune

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 2 nopti la hotel 3* in camere cu 2 si 3 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari.

Grup minim: 40 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Scroll Up