Menu Close

Excursie 3 zile – Slanic Moldova

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Buzau – Ramnicu Sarat – Focsani – Adjud – Tg. Ocna – Slanic Moldova (320 km).

Pe drum ne vom opri sa vizitam:

Mausoleul Eroilor de la Marasesti – Este ridicat in memoria celor care si-au jertfit viata in luptele de la Marasesti si adaposteste un numar de 5073 de soldati si ofiteri in 154 de cripte individuale si 9 cripte comune. Initiativa ridicarii unui mausoleu la Marasesti s-a luat la Congresul Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor din Romania desfasurat in anul 1919, societate fondata in 1910 de mai multe doamne din inalta societate precum Alexandrina Cantacuzino, Anastasia Filipescu, Elena Odobescu si Eliza Mavrocordat. Propunerea a fost inaintata regelui Ferdinand si guvernului condus de Ion I. C. Bratianu, constructia fiind ridicata dupa planurile arhitectului Georgel Cristinel pe locul donat de catre George Ulise Negropontes, proprietarul pamanturilor din acea zona.

Sosire in jurul orei 17:00 la Slanic Moldova. Cazare la pensiune/hotel 3* in Slanic Moldova. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Timp liber la pensiune/hotel sau vom pleca intr-o excursie optionala la Salina Targu Ocna si Manastirea Magura Ocnei.

Salina Targu Ocna – Este situata in inima Moldovei, pe valea pitoreasca a Trotusului. Actuala baza de agrement, amplasata la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru: relaxare, miscare pe terenurile de minifotbal, baschet, tenis de masa; tratarea afectiunilor respiratorii, reculegere sufleteasca in lacasul sfant al bisericii Sfanta Varvara si cunoastere in cadrul „Muzeului Sarii”. Cei mici isi pot petrece timpul in zona amenajata pentru ei cu leagane si tobogane.

Manastirea Magura Ocnei – A fost construita intre 1750-1757. Autoritatile comuniste au demolat biserica in 1964 si au amenajat aici un complex turistic. Ulterior dupa caderea regimului comunist manastirea a fost reinfiintata iar biserica actuala a fost construita in perioada 1990-1993.

Intoarcere la pensiune. Timp liber. Cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Vom pleca spre Bucuresti pe traseul Slanic Moldova – Cetatea Feldioara – Brasov – Sinaia – Ploiesti – Bucuresti (360 km).

Pe drum ne vom opri pentru o scurta vizita la:

Cetatea Feldioara – A fost construita in secolul al XIII-lea, fiind cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania – Tara Barsei. Descoperirile arheologice au evidentiat ca dealul cetatii a fost locuit cu mii de ani in urma, fiind scoase la lumina artefacte surprinzator de bine conservate din perioadele neolitica (cultura Cucuteni), geto-dacica si medievala, care vor fi expuse in muzeele care vor exista in turnurile cetatii. Toate fortificatiile initiale, de pe vremea teutonilor, au fost conservate in intregime. Prin marcarea la nivelul solului, in curtea interioara s-au pus in valoare resturile capelei si ale manastirii cisterciene. S-a reconstruit fantana a carei adancime este de circa 70 de metri si s-a amenajat o zona de belvedere asupra Tarii Barsei, aflata pe zidul de straja.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 395 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 2 nopti la hotel/pensiune 3* in Slanic Moldova in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile;
  • excursia optionala la Salina Tg. Ocna si Manastirea Magura Ocnei – 15 RON/copil.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up