Menu Close

Excursie 3 zile – Tarlungeni

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Ploiesti – Sinaia – Predeal – Brasov – Tarlungeni.

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Manastirea Sinaia – Asezata la poalele masivului Bucegi, catre capatul de apus al tapsanului neted dintre Valea Pelesului si Valea Rea, a fost construita intre anii 1690-1695, de catre spatarul Mihail Cantacuzino. Inainte ca la poalele Muntelui Furnica, din lantul Bucegilor, sa se ridice acest edificiu, de peste 300 de ani, pe aceste locuri se intindeau paduri de brazi seculari care strajuiau locul. Putini calatori se incumetau sa treaca pe aici, dar cu toata pustietatea locului si greutatea drumului, aici traiau in liniste calugari solitari, care inaltau rugi pe acest varf de munte.

Castelul Peles – A fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, in afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafata de 24 de kmp in anul 1874, an in care, din initiativa suveranului, comuna primeste numele de Sinaia. Un an mai tarziu, in centrul localitatii sunt construite primele case boieresti, iar in 1876 incepe construirea caii ferate Ploiesti – Predeal, care strabate si Sinaia. Concomitent, intre anii 1873 si 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a resedintei a avut loc intr-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Sosire in jurul orei 16:30 la Tarlungeni. Cazare la hotel 3* in Tarlungeni. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Timp liber la hotel sau vom pleca sa vizitam Brasovul sau Cetatea Rupea.

Cetatea Rupea – Asa cum ni se infatiseaza astazi, acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri si curti interioare. Anul primei sale consemnari documentare este 1324. Dar acesta nu este al intemeierii, care trebuie sa fie anterioara macar cu cateva decenii. Atunci cand a inceput sa functioneze, a fost mereu legata de autoritatile publice randuite intr-o ierarhie specifica Evului Mediu: rege – voievod – castelan – scaun si autoritati scaunale. Raporturile dintre ele s-au modificat doar in sensul eliminarii intermediarilor, astfel incat, la final, dispunem de un centru al scaunului Rupea si de autoritatea principatului Transilvaniei, intermediata adesea doar de „Universitatea” sasilor (organizarea autonoma), cu centrul de la Sibiu. Componentele cetatii sunt mai usor de inteles daca urmam o sectorizare in functie de colina proeminenta, unde avem „Cetatea de sus” (incinta I), „Cetatea de mijloc” (incintele II si III) si „Cetatea de jos” (incinta IV). Fiecare se identifica printr-o centura de zidarie aparte, corespunzatoare unei epoci diferite, marcate de evolutia armamentului, a tehnicilor de asediu sau de nivelul dezvoltarii asezarii si scaunului de care depindea finantarea lucrarilor. La randul lor, turnurile au o identitate acoperita de cate un nume propriu, care, in parte, le tradeaza o anume particularitate (adesea legata de functiune) rezultata din dezvoltarea lor istorica.

Intoarcere la hotel 3* in Tarlungeni. Timp liber. Cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Cetatea Rasnov – Este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul sau pe una din tintele din hartie.

Castelul Bran – Prima atestare documentara a castelului este reprezentata de un act emis la 19 noiembrie 1377 de catre regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, brasovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatra la Bran. Intre anii 1419-1424, cetatea devine proprietatea unui alt rege ungar, Sigismund, acesta fiind aliatul domnului Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, impotriva turcilor. La sfarsitul secolului al XV-lea, fortificatia a fost subordonata autoritatii comitetului secuilor, trecand sub conducerea voievodatului Transilvaniei in timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legatura lui Vlad Tepes cu Branul a fost consemnata tot in aceasta perioada. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a insarcinat dupa pierderea tronului pe domnul Tarii Romanesti cu apararea trecatorii spre Transilvania, trecatoare strajuita de cetate. Turistii care vin la Castelul Bran pot pasi in Tunelul Timpului, un tunel secret care nu a fost niciodata deschis pentru turisti de la constructia sa de acum mai bine de 80 de ani. Tunelul a fost construit in 1930 la ordinul Reginei Maria pentru a usura parcurgerea de catre regina bolnava de artrita a drumului dintre castel si parcul unde ii placea sa se relaxeze. Accesul se facea prin vechea fantana din curtea interioara a castelului, unde a fost montat un lift electric cu ajutorului caruia Regina Maria putea cobori 30 de metri in subteran. Dupa ce s-a construit liftul, la baza fantanii a fost sapat un tunel orizontal in stanca, realizandu-se legatura cu Parcul Regal al resedintei. Tunelul are 40 de metri lungime, iar Regina Maria putea ajunge mai repede in parcul castelului, unde ii placea sa citeasca.

Ora 15:00 – Plecare spre Bucuresti pe traseul Rasnov – Predeal – Sinaia – Ploiesti – Bucuresti.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:30 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 395 RON/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 2 nopti la hotel/pensiune 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • toate excursiile din program;
  • regim de masa: demipensiune;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • mesele de pranz din cele 2 zile.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru conditiile de mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Obiectivele turistice sunt orientative. Pentru vizitarea altor obiective ce nu se afla pe traseul mai sus mentionat, pretul se recalculeaza.

Scroll Up