Menu Close

Rusalii 2019 la Nisipurile De Aur – Bulgaria

EXCURSIE SI SEJUR DE RUSALII 2019 IN BULGARIA (NISIPURILE DE AUR)

Perioada: 14.06.2019 – 17.06.2019 (4 zile / 3 nopti)

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti- Giurgiu – Ruse – Manastirea Basarabov – Varna – Nisipurile de Aur

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Manastirea Rupestra Basarabov – In perioada secolelor 12-14 Manastirea rupestra Basarabov a facut parte dintr-un mare complex manastiresc isihastic care cuprindea canionul raului Rusenski Lom si ai afluentilor Beli si Cerni Lom. In stancile de calcar, calugarii isihasti si-au sapat bisericile si chiliile. Ctitorul manastirii a fost regina Teodora, prima sotie a tarului Ioan Alexandru si fiica voievodului valah Ioan Basarab (intemeietorul primei dinastii voievodale din Tara Romaneasca). De aici provine si numele manastirii. Voievodul valah Ioan Basarab a fost socrul tarului si a detinut acest teren. In secolul al 17-lea, in Manastirea Basarabov s-a nevoit singurul sfant cunoscut in regiunea Ruse, nascut in satul Basarbovo, Dimitrie Basarabov. Dimitrie a fost pastor de vite in satul Basarbovo si s-a calugarit la Manastirea Basarabov. Moastele lui au fost gasite in raul Rusenski Lom, vis-a-vis de manastire. Pe 10 iulie 1774 s-a semnat tratatul de pace ruso-turc prin care Rusia a capatat dreptul de a proteja crestinii ortodocsi de pe teritoriul Imperiului Otoman. Ca urmare, generalul Ivan Petrovici Salticov urma sa duca moastele Sfantului Dimitrie Basarabov in Rusia. Drumul trecea prin Bucuresti, unde au ajuns pe 13 iulie 1774. Orasul era cuprins de o epidemie de ciuma. Dupa intrarea moastelor in Bucuresti se spune ca nici un locuitor nu a mai murit de ciuma. Urmarea acestui fapt, locuitorii Bucurestiului au cerut generalului sa lase moastele in oras. Un rol hotarator l-a jucat traducatorul bulgar Dimitar Ment Pelerinul. Pana astazi, moastele sfantului se afla in Catedrala “Sfintii Constantin si Elena”, astazi Catedrala Patriarhala. De atunci, Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou este considerat ocrotitorul Bucurestilor, fiind sarbatorit in fiecare an, pe 27 octombrie.

Manastirea Aladja – Numele manastirii Aladja vine de la cuvantul turcesc ce inseamna colorat si a fost denumita asa datorita peretilor pictati in culori vii. Aceste picturi dateaza de la inceputul Erei Medievale. Manastirea a fost amenajata in galeriile unor pesteri care au fost afectate de cutremure, in urma carora intre galeriile longitudinale s-au stabilit legaturi pe verticala prin prabusirile. Astfel incaperile manastirii Manastirea reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte religioase de pe teritoriul Bulgariei. Manastirea Aladja a fost infiintata in sec. 13 si a fost locuita de calugarii hermiti. Chiliile calugarilor, sapate direct in roca erau construite pe 2 nivele, la inaltime, si erau conectate prin scari exterioare. La primul nivel se aflau incaperile private ale calugarilor, si incaperile comune, bucataria si sala de mese, precum si o mica biserica. Cel de-al doi-lea nivel a fost dedicat in exclusivitate unei capele.

Sosire in jurul orei 15:00 la Nisipurile de Aur. Cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Timp liber la plaja.

Ziua 3 – Mic dejun.

Ora 09:30 – Vom pleca sa vizitam Castelul Reginei Maria din Balcic – In Balcic, candva pamant romanesc, regina Maria si-a ridicat un castel si si-a amenajat cea mai frumoasa gradina. Cunoscut si sub denumirea de „cuibul linistit”, castelul era resedinta de vara preferata a Reginei. Castelul impresioneaza prin simplitate – pereti varuiti in alb, usi masive din lemn, oglinzi, scaune, semineu. Baia, construita in stil arab, a fost pastrata intacta din perioada reginei Maria. De pe balcon, se vad marea si orasul. Locul de vara al Reginei combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti. Constructia castelului a inceput in anul 1925 si s-a finalizat in 1936. Domeniul de la Balcic a fost opera arhitectilor Augustino si Amerigo, din Italia, si a decoratorului de gradini Jules Jany din Elvetia. Gradina are o zona ce imita celebrul labirint cretan. O alta zona de exceptie a parcului este Gradina lui Allahm, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc. In gradina botanica se pot vedea peste 3000 de specii de plante.

Intoarcere la hotel ora 13:00. Timp liber. Plaja. Cina.

Ziua 4 – Mic dejun.

Ora 09:00 – Check-out si plecare spre Bucuresti pe traseul Nisipurile de Aur – Cap Kaliakra – Ferma de midii de la Dalboka – Bucuresti.

Pe drum vom face o oprire de 1 ora si vom vizita Capul Kaliakra – locul unde Marea Neagra este de un albastru smarald! Capul Kaliakra (Caliacra) este un promontoriu stancos de aproximativ 2 kilometri, format din straturi calcaroase,  aflat in partea bulgareasca a Dobrogei, unde se inalta altadata o falnica cetate medievala – Tirizis, denumita de greci Kali Akra, ce semnifica un adapost bun si Celigra de turci, care au asediat-o in 1396. Distrusa In 1421, Cetatii i se atribuie legenda conform careia 40 de fecioare s-ar fi aruncat in mare de pe faleza, pentru a nu fi prinse de turci. Astfel, putem vedea si monumentul dedicat acestora, cunoscut sub numele de “Poarta celor 40 de virgine”.

Ora 12:00 – Vom lua masa de pranz la Ferma de midii Dalboka.

Ora 14:30 – Vom pleca spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:00 functie de conditiile de trafic, atmosferice si formalitatile vamale.

Tarif:  230 EUR/persoana

Tariful include:

  • transport cu microbuz/autocar;
  • cazare 3 nopti cu all inclusive la hotel 4* in camera dubla;
  • regim de masa: all inclusive;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice vizitate: 2 LEVA/persoana Cap Kaliakra si 14 LEVA/persoana Castel Balcic + gradini;
  • asigurarea medicala;
  • masa de pranz la Ferma de midii Dalboka.

Grup minim: 18 persoane

Tarifele sunt valabile pentru  conditiile de  mai sus. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale ofertei.

Scroll Up