Menu Close

Pelerinaje externe

Pelerinajul este raspunsul la problemele cele mai profunde ale fiintei umane, este un raspuns spiritual la o problema spirituala.

Pentru crestinii ortodocsi, pelerinajul este o calatorie sau o cautare cu o mare incarcatura morala pentru credinta si convingerile ortodoxe. Pelerinajul reprezinta calatoria pelerinilor intr-un loc considerat sfant pentru a da marturie de credinta in Dumnezeu, a cere sprijin si ajutor, dar si ca forma de multumire si penitenta.

Pelerinajul presupune mai mult decat a vizita locuri sfinte, presupune a avea credinta si a o manifesta pe tot parcursul calatoriei prin comportament, atitudine si tinuta vestimentara.

Va invitam sa va reculegeti in pelerinajele de la "Sf. Spiridon" Corfu - Grecia, "Sf. Nectarie" Eghina - Grecia si multe altele.

Israel

Israel - Tara Sfanta a fost numita Palestina, pentru ca asa i s-a spus de catre greci, care voiau sa precizeze ca aici locuiau filistenii, pe care Biblia ii numeste Pelistim. Pentru un crestin, Tara Sfanta este un loc scump, pentru ca pe el a pasit Domnul si Izbavitorul. Aici a asezat Dumnezeu pe stramosii credintei crestine. Aici se afla mormantul lui Isus Hristos, aici a prins viata Biserica crestina. Tot mai multi romani ajung in excursii, vacante sau pelerinaje in Tara Sfanta (Palestina si Israel) pentru a vizita locurile pline de insemnatate biblica.

Pelerinaj in Grecia

Sofia – Rilla – Meteora – Peloponez – Kefalonia – Patras – Mega Spileo – Canalul de Corint – Evia – Kato Xenia – Atena…

Scroll Up