Menu Close

Senior Voyage – Banatul si Clisura Dunarii

Banatul si Clisura Dunarii

Orsova – Eselnita – Cazanele Dunarii – Baile Herculane – Timisoara – Lugoj – Cheile Nerei – Cascada Bigar – Oravita – Anina – Morile de apa de la Rudaria – Drobeta Turnu Severin

Date de plecare: 03.05.2020, 10.05.2020, 24.05.2020, 31.05.2020, 08.06.2020, 30.08.2020, 06.09.2020, 13.09.2020, 20.09.2020, 27.09.2020, 04.10.2020, 11.10.2020

Tarif: 195 EUR/persoana – loc in camera dubla

Tariful include:

 • 4 nopti de cazare la pensiune 3* in Eselnita, pe malul Dunarii
 • Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

 • Asigurarea storno
 • Taxe si cheltuieli personale
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Excursiile optionale
 • Plimbarea cu barca prin Cazanele Dunarii (25 RON/persoana)
 • Biletul de tren Oravita – Anina (14 RON/persoana)

Program:

Ziua 1: Bucuresti – Orsova – Eselnita (aprox. 420 km)

Pornim din Bucuresti dis-de-dimineata si ne indreptam spre Defileul Dunarii. La Orsova vedem Biserica romano-catolica, o curiozitate, atat prin forma ei non-conformista, cat si prin faptul ca a fost singura biserica catolica ridicata in timpul regimului comunist. Petrecem urmatoarele 4 nopti in Eselnita, pe malul Dunarii.

Ziua 2: Cazanele Dunarii – Baile Herculane (aprox. 90 km)

Incepem aventura de azi cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasa portiune a defileului Dunarii: Cazanele Mari si Cazanele Mici. Admiram faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Tabula Traina de pe malul sarbesc, Manastirea Mraconia si facem un scurt popas la Grota Veterani. Dupa excursia cu barca, ne asteapta edificii elegante din perioada habsburgica in Baile Herculane, considerata in secolul al XIX-lea una dintre cele mai la moda statiuni din Europa. Ne bucuram de o plimbare prin centrul istoric si de timp berechet pentru poze.

Ziua 3: Timisoara – Lugoj (aprox. 420 km)

Dupa micul dejun e timpul deciziilor: pleci sa admiri si sa pozezi Timisoara, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei si capitala Banatului sau alegi sa iti iei bilet de voie si sa petreci o zi de relax la bai, in Baile Herculane. Cei care inclina spre Timisoara au ocazia sa admire monumentele baroc si Secession din centrul istoric si sa descopere povestile orasului. Timp liber pentru a explora si pe cont propriu. Apoi, la Lugoj, la casa Max Ausnit, recent restaurata, vor afla povestea fascinanta a unuia dintre cei mai mari industriasi ai Europei, o vedeta a inceputului de secol XX si unul din autorii progresului economic al Romaniei.

Ziua 4: Cascada Bigar – Oravita – Anina – Rudaria (aprox. 300 km)

Va invitam sa participati la excursie optionala de o zi (extracost). Pornim de pe malul Dunarii si ne indreptam spre Cheile Nerei, pentru a intalni una dintre cele mai faimoase cascade din tara, Cascada Bigar. Pregatiti-va aparatele de fotografiat pentru calatoria cu trenul pe cea mai veche cale ferata montana din sud-estul Europei, care strabate un peisaj mirific intre Oravita si Anina. Calatoria dureaza doua ore. Oravita ne asteapta cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al Romaniei. La intoarcere, ne oprim la poalele Muntilor Almajului in Parcul Mulinologic Rudaria, complex de mori de apa, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – Bucuresti (aprox. 380 km)

Astazi intram in Drobeta Turnu Severin in cautarea Turnului de Apa, ridicat pentru alimentarea orasului intre anii 1910 -1913 si a Cetatii Severinului. Vizitam Muzeul Portile de Fier pentru a vedea un colt dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Excursii optionale neincluse in tarif:

 • Cascada Bigar – Oravita – Anina – Rudaria: 25 EUR/ persoana (biletul de tren nu este inclus)

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.

Reduceri si suplimente:

 • Supliment SGL: 50 EUR
 • Reducere a 3-a persoana: 10 EUR
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 EUR (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)
 • Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania.

Avansul la inscriere este de minim 50%.

Scroll Up