Menu Close

Senior Voyage – Bucovina si manastirile pictate

Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului – Muzeul Oului din Vama – Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna – Chilia Daniil Sihastru – Marginea – Cernăuți – Fălticeni – Suceava – Botoșani – Ipotești – Hanul Ancuței

Date de plecare: 04.05.2020, 18.05.2020, 01.06.2020, 15.06.2020, 31.08.2020, 07.09.2020, 21.09.2020, 28.09.2020, 05.10.2020

Tarif: 195 EUR/persoana – loc in camera dubla

Tariful include:

 • 4 nopți de cazare la hotel 4* în Gura Humorului
 • Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
 • Seară câmpenească cu muzică de petrecere și bucate alese
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include:

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursiile opționale

Program:

Ziua 1: Cheile Bicazului – Piatra Neamț – Gura Humorului (520 km)

Plecăm din București dis-de-dimineață. Pregătiți aparatele de fotografiat pentru oprirea noastră la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu! La Piatra Neamț vizităm Curtea Domnească și Turnul lui Ștefan cel Mare. Sosire la hotel în Gura Humorului pentru 4 nopți.

Ziua 2: Muzeul Oului din Vama – Mănăstirile pictate – Mănăstirea Putna – Chilia Daniil Sihastru – Marginea (aprox. 220 km)

O întreagă zi de tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina: Moldovița, Sucevița, Putna, Dragomirna. Pe traseu poposim la Chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna și la Muzeul Oului din Vama, unic în țară și poate în lume prin valoarea artistică a exponatelor. Nicăieri ca în Bucovina, oul nu este privit cu atât de multă dragoste și nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de artă ca aici. Încheiem în Marginea, la un atelier de ceramică neagră, pentru a vedea ultimii olari tradiționali în acțiune.

Ziua 3: Fălticeni – Suceava – Botoșani – Ipotești (aprox. 190 km)

Ne pregătim să pășim pe urmele lui Ion Irimescu, cel mai important sculptor român al ultimei jumătăți de secol, în Muzeul de Artă din Fălticeni. În Suceava, loc încărcat de istorie în care se face simțită influența și moștenirea lui Ștefan cel Mare, facem un tur al centrului istoric, trecem poarta Cetății Domnești, cel mai impresionant monument al fostei capitale și vizităm Muzeul Satului Bucovinean. Poposim în Botoșani, vechi oraș moldovenesc, atestat documentar încă din 1350, reprezentat de personalități precum Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Ștefan Luchian sau Grigore Antipa. Încheiem ziua într-un locșor idilic, unde a copilărit și a visat junele Eminescu. În Ipotești, sătuc liniștit, neschimbat de pe vremuri și peste care timpul nu a lăsat urme, vedem casa copilăriei poetului.

Ziua 4: Cernăuți (aprox. 230 km)

Excursia de azi (extracost) ne poartă dincolo de graniță, la Cernăuți, parte din Bucovina istorică, care, dacă ar mai fi aparținut de România, ar fi fost unul dintre cele mai frumose oraşe al ţării. Ne plimbăm agale pe străduțele pitorești și descoperim moștenirea eterogenă a orașului. Universitatea din Cernăuţi te pironeşte locului, imediat cum dai cu ochii de ea. O clădire cu trei corpuri aşezate în U, din cărămidă roşie, cu alei de prundiş şi verdeaţă tunsă regulamentar, te transportă imediat, imaginar, în vreun vechi campus englezesc.

Ziua 5: Humor – Voroneț – Hanul Ancuței – București (aprox. 490 km)

După micul dejun ne întreptăm către Mănăstirea Humor și Mănăstirea Voroneț, ambele monumente UNESCO. Trecem pragul Hanului Ancuței atrași de miresmele îmbietoare ale bucătăriei locale și degustăm cu nesaț vinul casei. Aici îi plăcea marelui scriitor și povestitor Mihail Sadoveanu să zăbovească la o cană cu vin și, inspirat de farmecul locului, a scris celebra carte Hanul Ancuței. Ne întoarcem în București în cursul serii.

Excursii optionale neincluse in tarif:

 • În vizită la Cernăuți: 25 EUR/persoană
 • Pentru excursia în Ucraina, turiștii au nevoie de pașaport valabil minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.

Reduceri si suplimente:

 • Supliment SGL: 50 EUR
 • Reducere a 3-a persoană: 10 EUR
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 EUR (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România

Avansul la înscriere este de minim 50%.

Scroll Up