Menu Close

Senior Voyage – Delta Dunarii si Dobrogea

Peștera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol – Situl arheologic Halmyris – Dunăvățu de Sus – Mănăstirile Celic Dere și Cocoșu – Tulcea – Cetatea Enisala – Brațul Sfântu Gheorghe – Pădurea Letea – Sulina – Cetatea Histria – Lacul Sinoe – Constanța

Date de plecare: 04.05.2020, 18.05.2020, 25.05.2020, 01.06.2020, 08.06.2020, 31.08.2020, 07.09.2020, 14.09.2020, 21.09.2020, 28.09.2020, 05.10.2020, 12.10.2020

Tarif: 185 EUR/persoana – loc in camera dubla

Tariful include:

 • 4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunării
 • Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
 • Seară lipovenească cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese
 • Excursia cu barca în ziua 2
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include:

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursiile opționale

Program:

Ziua 1: București – Peştera Sf. Andrei – Adamclisi – Murighiol (420 km)

Plecare din București spre Dobrogea. Prima oprire o facem la unul dintre cele mai venerate locuri creștine din țara noastră, leagănul ortodoxiei româneşti: Peştera Sfântului Andrei. Continuăm cu o vizită la cetatea Tropaeum Traiani din Adamclisi, ridicată în urma victoriei lui Traian în faţa lui Decebal. Petrecem următoarele 4 nopți la pensiune în Murighiol, Delta Dunării.

Ziua 2: Situl Halmyris – Dunăvățu de Sus – Excursie cu barca în Deltă

După micul dejun vizităm ruinele cetății Halmyris, din Murighiol, unul dintre cele mai importante situri arheologice din România. În Dunăvățu de Sus, vechi sat pescăresc, vizităm Muzeul Rural dedicat etniilor din Delta Dunării, alături de un ghid voluntar, profesoară în sat, cea care a avut ideea înființării muzeului în clădirea școlii, abandonate din pricina numărului mic de elevi. Continuăm ziua cu o plimbare de 3 ore cu barca, pe cel mai vechi braț al Dunării, brațul Sfântu Gheorghe, precum și pe canalele mai retrase, pentru a ne face o idee despre marea diversitate a vieții sălbatice din Deltă.

Ziua 3: Celic Dere – Cocoșu – Tulcea – Cetatea Enisala (aprox. 220 km)

Începem ziua cu o vizită la mănăstirile Celic-Dere și Cocoșu, printre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră.  Apoi descoperim Tulcea și Muzeul Delta Dunării, pentru a afla mai multe despre geneza și evoluția, flora si fauna acestui loc unic. Călătorim pe malul mării spre Cetatea Enisala, construită de negustori genovezi la sfârșitul secolului al XIII-lea, unul dintre cele mai bune perimetre din Europa pentru observarea păsărilor.  De pe dealul unde se ridică cetatea, admirăm lacurile Babadag și Razim și natura sălbatică care le înconjoară.

Ziua 4: Excursie pe canalele Deltei

Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost). Cel mai bun mod de a savura Delta Dunării în toată splendoarea ei este de departe o plimbare cu barca pe canale. Putem alege între câteva variante: satul pescăresc Sfântu Gheorghe și Vărsarea Dunării în Marea Neagră, Rezervația Pădurea Letea sau Sulina. Indiferent de alegere, plimbarea e spectaculoasă! Vom trece prin canale mici, înguste, unde sălciile cresc direct din apă, canale prin stuf care se deschid prin luminișuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi de sute de metri pătrați.

Ziua 5: Cetatea Histria – Lacul Sinoe – Constanța – București (420 km)

După micul dejun descoperim vestita cetate Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară, ridicată în urmă cu peste două mii șase sute de ani și admirăm Lacul Sinoe, fost golf maritim, care comunică încă cu Marea Neagră. Încheiem programul în Dobrogea cu o oprire în Constanța și un tur ghidat prin centrul istoric al orașului. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

Excursii optionale neincluse in tarif:

 • Excursie cu barca pe canalele Deltei (ziua 4): 25 EUR/persoană

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.

Reduceri si suplimente:

 • Supliment SGL: 60 EUR
 • Reducere a 3-a persoană: 10 EUR
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 EUR (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 • Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România

Avansul la înscriere este de minim 50%.

Scroll Up