Menu Close

Senior Voyage – Iasiul si nestematele Moldovei

Iasiul si nestematele Moldovei

Mausoleul de la Marasesti – Bacau – Iasi – Manastirile Neamtului – Humulesti – Muzeul Neculai Popa din Tarpesti – Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari – Harlau – Palatul Cuza de la Ruginoasa – Castelul Sturdza de la Miclauseni

Date de plecare: 01.06.2020, 06.07.2020, 17.08.2020

Tarif: 175 EUR/persoana – loc in camera dubla

Tariful include:

 • 4 nopti cazare la hotel Bellaria 4*(sau similar) in Iasi
 • Mic dejun bufet
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

 • Asigurarea storno (nu este obligatorie, insa va recomandam sa o incheiati)
 • Taxe si cheltuieli personale
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Excursiile optionale

Program:

Ziua 1: Bucuresti – Mausoleul Marasesti – Bacau – Iasi (aprox. 429 km)

Plecam din Bucuresti spre Iasi si pentru ca drumul nostru trece prin Marasesti, profitam de ocazie sa admiram Mausoleul Eroilor, iar la Bacau facem un popas la Curtea Domneasca. Sosire la hotel in Iasi, unde petrecem 4 nopti.

Ziua 2: Turul orasului Iasi

Dupa micul dejun, pornim intr-un tur de descoperire a Iasiului, oras-bijuterie! Cladiri superbe, oameni veseli si zambitori, stradute pitoresti si piete mari unde uiti notiunea timpului si unde fiecare pas te poarta catre un alt crampei de istorie sau de legenda. Poposim la Bojdeuca lui Creanga, vizitam Parcul Copou si Teiul lui Eminescu, admiram Palatul Culturii, Piata Unirii, Casa Dosoftei si Biserica Trei Ierarhi. Palatul Roznovanu, Strada Lapusneanu, Universitatea Al. I. Cuza si multe alte obiective ne tin atentia treaza. Descoperim frumoasa manastire fortificata Cetatuia, oaza de liniste in mijlocul orasului si incheiem cu un popas la “Plopi fara sot”, din apropierea hanului Trei Sarmale, unde se ospatau si beau vinul prieteniei Eminescu si Creanga.

Ziua 3: Manastirile Neamtului – Humulesti – Tarpesti (aprox. 280 km)

Azi descoperim tinutul Neamtului si intalnim unele dintre cele mai vechi si impunatoare manastiri din Moldova: Agapia si Neamt. Ne oprim in Humulesti, la Muzeul Memorial Ion Creanga, o casuta veche pastrata cu grija, in interiorul careia domneṣte farmecul copilariei celui mai mare povestitor roman. Încheiem ziua cu un obiectiv surprinzator, Muzeul Neculai Popa din Tarpesti.

Ziua 4: Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari – Harlau (aprox. 160 km)

Fie alegi sa ramai in Iasi, fie te inscrii la excursia optionala care iti va dezvalui minunile din imprejurimile Iasiului. Începem turul cu o vizita la Rezervatia Arheologica de la Cucuteni, una dintre cele mai vechi si misterioase civilizatii ale lumii preistorice, cu o vechime mai mare decat cea mesopotamiana. Apoi poposim la faimoasa Podgorie Cotnari, care dateaza din anul 1448, unde descoperim vinul preferat de Ștefan cel Mare. Ca sa onoram efortul si pasiunea producatorului de vin, acceptam cu inima deschisa invitatia la masa si degustam cele mai reusite vinuri ale casei, cum se cuvine. În Harlau, veche asezare, atestata documentar inca de la 1386, vizitam Curtea Domneasca, Biserica lui Ștefan, Muzeul Viei si Vinului si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria orasului.

Ziua 5: Palatul Cuza – Castelul Sturdza – Bucuresti (aprox. 390 km)

Dupa micul dejun descoperim doua palate somptuase din imprejurimile Iasiului, Palatul Cuza de la Ruginoasa si Castelul Sturdza de la Miclauseni si aflam povesti si legende captivante despre viata marilor familii boieresti din Moldova. Ne intoarcem in Bucuresti spre sfarsitul zilei cu amintiri de nepretuit.

Excursii optionale neincluse in tarif:

 • Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari – Harlau: 25 EUR/ persoana (biletele de intrare la muzee sau podgorie nu sunt incluse in tarif; tariful include degustarea a trei soiuri de vinuri)

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.

Reduceri si suplimente:

 • Supliment cina in cadrul hotelului: 10 EUR/cina
 • Supliment SGL: 60 EUR
 • Reducere TRPL: hotelul nu dispune de camere triple
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 EUR (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)
 • Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania.

Avansul la inscriere este de minim 50%.

Scroll Up