Menu Close

Senior Voyage – Sibiul si cetatile de basm ale Transilvaniei

Sibiul si cetatile de basm ale Transilvaniei

Sibiu – Sibiel – Medias – Biertan – Mosna – Alma Vii – Muzeul Astra – Rasinari – Cisnadioara – Cetatea Calnic – Casa Memoriala Lucian Blaga din Lancram – Cetatea Alba Carolina – Muzeul Brukenthal

Date de plecare: 18.05.2020, 01.06.2020, 15.06.2020, 29.06.2020, 31.08.2020, 14.09.2020, 28.09.2020

Tarif: 175 EUR/persoana – loc in camera dubla

Tariful include:

 • 4 nopti de cazare la pensiuni 3* in Sibiel, langa Sibiu
 • Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa
 • Seara haiduceasca cu program folcloric, muzica de petrecere si bucate alese
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid insotitor pentru intreaga perioada

Tariful nu include:

 • Asigurarea storno si cheltuieli personale
 • Intrarile la obiectivele turistice, degustarile de produse locale sau biletul de tramvai
 • Excursiile optionale

Program:

Ziua 1: Bucuresti – Sibiu – Sibiel (aprox. 310 km)

Plecare din Bucuresti pe Valea Oltului spre Sibiu. Facem cunostinta cu centrul istoric al Sibiului. Admiram frumusetea imprejurimilor din Turnul Sfatului, trecem peste Podul Minciunilor, prin Pasajul Scarilor si nu ratam cea mai frumoasa strada din oras, Strada Cetatii. Petrecem 4 nopti la pensiuni in Sibiel.

Ziua 2: Din turn in turn pe Tarnave (aprox. 240 km)

Astazi propunem o incursiune in tinutul cetatilor fortificate. Vom explora Valea Tarnavelor si afla povesti fascinante legate de viata colonistilor sasi. Medias, capitala tinutului, are imaginea tipica a unui burg medieval cu fortificatii puternice strajuite de turnuri si bastioane. Dar nu este o cetate oarecare; dincolo de zidurile sale, orasul pastreaza legende si simboluri care vor fi dezvaluite in timpul unei plimbari prin centrul vechi. Trecem portile cetatii Biertan, cea mai spectaculoasa dintre lacasurile de cult fortificate si aflam de ce Printul Charles este fascinat de aceasta zona. Apoi ne asteapta o degustare cu produse locale udate cu rachiu in Turnul Slaninilor din Mosna. La final contemplam detaliile arhitecturale ale cetatii din Alma Vii, desprinsa parca din cartile de povesti.

Ziua 3: In plimbare cu tramvaiul de la Muzeul Astra la Rasinari (90 km)

La Dumbrava Sibiului descoperim adevarate minuni ale creatiei populare in cel mai frumos spatiu expozitional in aer liber din Romania. Un muzeu fascinant, care trebuie neaparat inclus in lista obiectivelor de vizitat in Sibiu…si asta nu o spunem noi, ci insusi Ghidul Verde Michelin, care ofera Muzeului Astra 3 stele. Dupa ce am colindat muzeul, ne relaxam in tramvaiul cu aspect retro, ce ne va purta lin pe liziera padurii spre Rasinari, cea mai veche localitate din zona. Vedem casa filozofului Emil Cioran si a poetului Octavian Goga, ambii nascuti aici si biserica ortodoxa pictata, construita in 1752. Ultima oprire a turului o facem in Cisnadioara pentru a vizita impozanta bazilica in stil romanic din sec. XII.

Ziua 4: Cetatea Calnic si Cetatea Alba Carolina (aprox. 160 km)

Ziua in care fie ne relaxam, fie ne rasplatim cu o excursie optionala. Descoperim Cetatea Calnic, nespus de frumoasa, inclusa in patrimoniul UNESCO. Apoi ne asteapta o incursiune in Alba Carolina – superba cetate restaurata din Alba Iulia, pusa la patru ace cu ocazia Centenarului. Vizitam obiectivele romane ale castrului Apulum, aflam povestea Marchizul de Vauban, geniul militar din spatele fortificatiilor si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria orasului. Și pentru ca drumul nostru trece prin Lancram, oprim la casa copilariei marelui poet, dramaturg si filosof Lucian Blaga.

Ziua 5: Muzeul Brukenthal – Bucuresti (aprox. 280 km)

Dupa micul dejun e timpul pentru o vizita la Palatul Brukenthal. Plin de rafinament, palatul gazduieste acum cel mai bun muzeu de arta din Ardeal. Intoarcere in Bucuresti spre seara.

Excursii optionale neincluse in tarif:

 • Cetatea Calnic, Casa Memoriala Lucian Blaga din Lancram si Cetatea Alba Carolina: 25 EUR/persoana (biletele de intrare la obiective nu sunt incluse)

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.

Reduceri si suplimente:

 • Supliment SGL: 35 EUR
 • Reducere a 3-a persoana: 10 EUR
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plateste doar 50 EUR (in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)
 • Persoanele cu varsta sub 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania.

Avansul la inscriere este de minim 50%.

Scroll Up