Menu Close

Tabara de vara la Roma – Italia

8 zile / 7 nopti

Perioade:

 • 25.06.2019 – 02.07.2019
 • 03.07.2019 – 10.07.2019

Program:

Ziua 1 – Ora 05:45 – Intalnire in Aeroportul Henry Coanda si imbarcare in avion. Sosire in jurul orei 08:35 pe aeroportul Ciampino Roma. Formalitati de cazare la Roma – Camping in Town. Timp liber/de odihna. Cina.

Italia-Roma-Camping-in-Town-1
Italia-Roma-Camping-in-Town-2
Italia-Roma-Camping-in-Town-3

Roma Camping in Town – Aflat la 8 km de centrul Romei si la 3 km de Vatican, ofera spatii de cazare in chalet-uri si bungalouri cu acces la toate facilitatile si confort  maxim intr-o oaza de verdeata si de relaxare.

Cazarea se face in chalet-uri pentru 4 persoane, compuse din living + 2 dormitoare + 2 bai + terasa. Fiecare chalet dispune de aer conditionat, bucatarie mobilata si utilata, frigider. Se poate servi masa la Ciao Bella bar-restaurant aflat in campus: gustari, sandvisuri, salate si pizza sau la restaurantul a la carte cu mancaruri tipice locale.

In campus exista minimarket, pizzerie, bar, piscina, spatii de joaca si tenis de masa.

Roma – Orasul Etern, orasul artelor, al mancarii de calitate si al petrecerilor, este inima istoriei italiene, fiind o destinatie favorita a turistilor fascinati de orasul magic.

Ziua 2 – Mic dejun. Vizitare obiective turistice Roma.

Colosseum – La aproape 2000 de ani de la construirea sa, Colosseum-ul a fost ales ca minune a lumii moderne! Constructia Colosseum-ului a fost inceputa de imparatul Vespasian in anii 72-73 d.Hr. (dupa victoria lui asupra evreilor, in revoltele din anul 70 d.Hr.) si incheiata de fiul sau, Titus, in anul 80 d.Hr. Fratele acestuia, Domitian, completeaza arena, in 81-83 d.Hr., cu alte ziduri subterane, pentru tunelurile folosite de sclavi si animale. Se spune ca, in cinci ani de zile de lucru neintrerupt, prizonierii evrei au ridicat amfiteatrul numit “Flavian”, dupa familia conducatoare ale carei planuri au fost duse astfel la bun sfarsit. Numele de “Colosseum” a devenit popular din doua motive: arena avea proportii uriase, iar pozitia ei era apropiata de Colosul lui Nero, o statuie enorma a fostului imparat, al carui palat de alaturi (Domus Aurea) a fost distrus de succesori pentru a face loc unor edificii noi.

Forumul Roman – A fost centrul vietii politice din Imperiul Roman, lucru evidentiat de multe vestigii, temple si biserici. Pana in anul 509 i.Hr. cand Roma a devenit republica, orasul a fost condus de o dinastie etrusca. Aceasta a construit un sistem de canalizare numit “Cloaca Maxima” pentru a aduce apa de la tinuturile mlastinoase din valea situata intre dealurile Palatin, Capitol si Esquiline spre raul Tibru. Dupa constructia acestui apeduct, zona a devenit centrul cel mai activ din Roma si locul primului Forum. Aici aveau loc procesiuni triumfale, alegeri si tot aici se reunea si Senatul.

Intoarcere la structura de cazare, timp liber, cina.

Ziua 3 – Mic dejun. O zi la Rainbow Magic Land!

Rainbow Magic Land, cel mai mare parc de distractii din Roma! – Va ofera 38 de atractii, un program bogat in spectacole, inclusiv roller coaster, montagne russe, jocuri cu apa si atractii pentru copii. Rainbow Magic Land se afla la doar 20 de minute cu masina de Roma, ajungandu-se foarte usor de la Gara Termini.

Intoarcere la structura de cazare, timp liber, cina.

Zilele 4 si 5 – Mic dejun. Vizitare obiective turistice in Roma.

Piazza Navona – Este una dintre cele mai celebre si poate cea mai frumoasa dintre numeroasele piete din Roma. Piazza Navona are nu mai putin de trei fantani absolut superbe, o alta atractie de aici fiind biserica in stil baroc, Sant’Agnese in Agone. Piata a fost construita pe fostul stadion al lui Domitian, construit de acest imparat in anul 86 d.Hr. Stadionul care avea o arena mai mare decat cea de la Coloseum era folosit pentru festivitati si intreceri sportive. Faptul ca piata Navona a fost construita pe locul fostului stadion explica si forma ovala a acestei piete. Stadionul a fost cunoscut sub numele de Circus Agonalis si se crede ca de-a lungul timpului numele s-a schimbat in „in agone” si mai apoi in „navone” si in cele din urma in „navona”. In secolul al 15-lea stadionul a fost pavat pentru a da nastere pietei Navona, dar parti ale stadionului lui Domitian se pot inca vedea in zona pietei.

Fantana celor patru rauri din Piazza Navona – Principalul punct de atractie al pietei Navona il reprezinta cele trei fantani. Fantana centrala si cea mai mare dintre ele este Fontana dei Quattro Fiumi (fantana celor patru rauri). A fost construita intre 1647 si 1651 la cererea papei Inocentiu al X-lea, iar proiectul i-a fost initial incredintat lui Borromini, dar in cele din urma s-a decis sa-i fie acordat rivalului sau, Bernini.

Pantheonul din Roma – Construit acum mai bine de 1800 de ani, minunata cladire a Pantheonului inca  se ridica semeata ca o amintire a maretiei Imperiului Roman si reprezinta un important obiectiv turistic din Roma. Domul cladirii, cu o inaltime de peste 43 de metri este cel mai impresionant. A fost cel mai inalt dom din lume pana in anul 1436 cand a fost construita Catedrala din Florenta. In varful domului exista o deschizatura mare, numita oculus, care era singura sursa de lumina a cladirii. Partea din fata a impresionantei cladiri are trei randuri a cate 8 coloane, fiecare cu un diametru de 1,5 metri. Usa masiva din bronz asigura accesul in cladirea cilinidrica. Diametrul sau este egal cu inaltimea interiorului, de 43,3 metri.

Vaticanul, Statul Papal si cea mai mica tara din lume – Un obiectiv turistic important, cea mai mica tara din lume, Orasul Vatican ocupa o suprafata de 0,44 km patrati si serveste drept centru spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici din intreaga lume. Orasul Stat, asa cum este deseori numit Vaticanul, este resedinta pentru aproximativ 800 de locuitori, insa nici unul dintre ei nu este rezident permanent. Populatia acestei zone micute din jurul Basilicii San Pietro este compusa din preoti, calugari, gardieni, demnitari de rang inalt si bineinteles tot aici se gaseste si cel mai de seama locuitor, Papa. Orasul Vatican nu a fost mereu atat de mic. La mijlocul secolului al XIX-lea, Statul Papal avea o suprafata de peste 44000 de km patrati. In anii urmatori, in urma eforturilor pentru unificarea Italiei, majoritatea statelor care existau au devenit parte ale Italiei. Puterea Papei a fost restransa si teritoriul Statului Papal a fost restrans la dimensiunile Vaticanului. In 1929, Tratatul de la Lateran a oferit Vaticanului autonomie si a delimitat in mod oficial aceasta zona care atrage astazi milioane de turisti anual. Orasul Stat al Vaticanului este aparat de propria sa armata, Garda Elvetiana.

Bazilica San Pietro din Roma  – Aceasta cladire mareata este centrul crestinismului. Opulenta interiorului sau sta marturie pentru bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea. Imparatul Constantin, primul imparat crestin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locatia a fost aleasa simbolic, pe locul in care Sfantul Petru, unul dintre apostoli, a fost ingropat in anul 64 d.Hr. Un mic altar exista deja in locul respectiv, dar acesta a fost inlocuit cu biserica ce a fost finalizata in anul 349 d.Hr. La jumatatea secolului al XV-lea basilica se afla in ruina si Papa Nicolae al V-lea a ordonat restaurarea si largirea bisericii conform unui plan al lui Bernardo Rossellino. Dupa moartea acestui papa, lucrarile au fost oprite. In 1506, Papa Iulian al II-lea a pus piatra de temelie a unei noi basilici ce urma sa fie cea mai mare din lume. Papa Iulian al II-lea l-a numit pe Donato Bramante drept arhitect-sef al noii Basilici. In 1546 Michelangelo a fost numit arhitect-sef al Basilicii San Pietro si a ajutat la proiectarea domului. Au existat temeri ca acesta va muri inainte de a fi domul terminat, ceea ce s-a si intamplat, insa constructia era deja destul de avansata si a putut fi finalizata si fara ajutorul lui Michelangelo. In 1564, Michelangelo a murit, la varsta de 88 de ani, cu numai trei saptamani inainte de a 89-a sa aniversare. In 1626, biserica a fost sfintita si inaugurata oficial iar de atunci Basilica San Pietro a fost centrul crestinismului, atragand pelerini din toate colturile lumii.

Intoarcere la structura de cazare, timp liber, cina.

Ziua 6 – Mic dejun. O zi la Hydromania Roma!

Situat in afara Romei, Hydromania este usor de accesat cu mijloacele de transport public sau privat si este vizitat in medie de aproximativ 220 000 de persoane pe sezon. Comparabil cu o insula tropicala, este locul ideal pentru petrecerea zilelor de neuitat, de distractie, sport si relaxare, cu cei 90 000 de metri patrati in mijlocul naturii. Este o locatie perfecta pentru wellness, agrement, jocuri si muzica pentru o vara romana plina de surprize si divertisment.

Hydromania se numara printre cele mai mari si mai bine echipate parcuri acvatice din Italia: cu tobogane  cu apa si foarte multe piscine pentru a satisface interesele tuturor. O multime de distractii va asteapta cu animatori ai parcului, care organizeaza spectacole de divertisment pentru toate varstele. In parc exista o multime de restaurante si baruri care vor satisface, cu siguranta, toate gusturile si preferintele. De asemenea, exista o zona comerciala, cu multe magazine interesante pentru toate varstele.

Intoarcere la structura de cazare, timp liber, cina.

Ziua 7 – Mic dejun. Vizitare obiective turistice in Roma.

Castelul Sant’Angelo – O cladire impunatoare de pe malul drept al Tibrului are o istorie tulburata chiar  si dupa standardele Romei. In lunga sa existenta, cladirea a servit mai intai drept mausoleu, apoi a devenit parte din zidul orasului si mai apoi a fost transformata intr-o fortareata. In cele din urma a ajuns sa serveasca drept resedinta papala si mai apoi drept inchisoare militara. In zilele noastre este un muzeu national si un important obiectiv turistic din Roma ce atrage un numar impresionant de turisti din toata lumea. Castelul Sant’Angelo a fost initial construit de Imparatul Hadrian ca mausoleu. Constructia a inceput in anul 123 d.Hr. si a fost terminata in anul 139 d.Hr., in timpul domniei sucesorului lui Hadrian, Antoninus Pius. Cladirea era formata dintr-o baza patrata, lata de 89 de metri, pe care s-a amplasat o structura cilindrica cu coloane si cu un diametru de 64 de metri. In varful cilindrului era un tumul de lut pe care se afla o statuie a lui Hadrian.

Fontana di Trevi – Este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din intregul oras Roma. Acest monument impresionant domina micuta piata Trevi situata in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 i.Hr. ce se numeste Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km departare de Roma) si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa. In 1732, din ordinul Papei Clement al XII-lea, a fost angajat Nicola Salvi pentru a ridica o fantana mare in Piata Trevi. Mai existase un plan de constructie al unei astfel de fantani dupa un proiect de Bernini care fusese amanat in urma cu un secol dupa moartea Papei Urban al VIII-lea. Salvi si-a construit capodopera pe baza vechiului proiect al lui Bernini. Constructia monumentalei fantani baroce a fost finalizata abia in anul 1762.

Piazza di Spagna din Roma si Treptele Spaniole – Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare locuri din Roma si in acelasi timp un loc foarte placut ochiului. Combinatia unor scari monumentale – celebrele trepte spaniole, cu un obelisc si o biserica atrage o multime de fotografi si turisti in aceasta piata. In Piata Spaniei se gaseste o biserica franceza (Trinita dei Monti) in varful unui deal unde se poate ajunge urcand pe o scara foarte lunga, cunoscuta sub numele de Scalinata della Trinita dei Monti sau Treptele Spaniole. Ideea de a lega biserica de piata a aparut in secolul al XVII-lea, cand francezii au proiectat si o statuie a Regelui Ludovic al XIV-lea la capatul scarilor. Opozitia papala a facut ca planurile sa fie amanate pana in 1723, cand treptele monumentale au fost construite fara statuia regelui. Papa l-a angajat pe arhitectul italian Francesco de Sanctis care a prezentat un proiect ce a multumit atat papalitatea cat si pe francezi.

Intoarcere la structura de cazare, timp liber, cina.

Ziua 8 – Mic dejun. Plecare spre aeroportul Roma Ciampino. Sosire in Romania – aeroport Bucuresti Henri Coanda conform orarului de zbor prezentat mai jos.

Tarif:  590 EUR/copil

Tariful include:

 • cazare 7 nopti in chalet pentru 4 persoane cu demipensiune;
 • zbor cu avion Bucuresti – Roma – Bucuresti – compania Wizz Air;
 • 1 bagaj de mana + 1 bagaj de cala 20 kg/sens/persoana;
 • aer condiaionat, electricitate, apa calda;
 • curatenia anterioara si finala;
 • utilizarea piscinei si a jacuzzi-ului;
 • utilizarea gratarului si a tuturor celorlalte zone comune;
 • taxa de oras: 2 EUR/persoana/noapte;
 • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

 • taxele de intrare la obiectivele turistice;
 • transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • alte cheltuieli nespecificate la ‘’Tariful include’’.

Orar de zbor compania Wizz Air:

 • 25.06.2019 – Bucuresti H. Coanda (07:25) – Roma Ciampino (08:35) – W6 3141
 • 02.07.2019 – Roma Ciampino (09:10) – Bucuresti H. Coanda (12:10) – W6 3142
 • 03.07.2109 – Bucuresti H. Coanda (07:25) – Roma Ciampino (08:35) – W6 3141
 • 10.07.2019 – Roma Ciampino (21:50) – Bucuresti H. Coanda (00:50) – W6 3146

Grup minim: 42 persoane

Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 42 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.

Scroll Up