Menu Close

Tabara in Apuseni si Tara Crisurilor

7 zile / 6 nopti

Program:

Ziua 1 – ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu – Sebes – Hunedoara – Ineu – Salonta – Madaras (630 km).

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

 

Castelul Corvinilor din Hunedoara este unul dintre monumetele emblematice ale Romaniei. In literatura de specialitate sau în ghidurile turistice mai apare si sub numele de Castelul Huniazilor. Prima mentiune despre cetatea de la Hunedoara este una indirecta, facuta in anul 1364. La acel moment se vorbeste despre un castelan al cetatii de la Hunedoara. In anul 1409 cetatea este donata lui Voicu, un nobil originar din Muntenia, pentru serviciile aduse regelui Sigismund. La acea vreme cetatea era formata dintr-un mic edificiu, care era resedinta castelanului. Cetatea va fi mostenita de fiul lui Voicu, Ioan (Iancu de Hunedoara). Ajuns guvernator al Ungariei, Ioan Huniade se hotaraste sa transforme cetatea intr-un castel somptuos. Prima constructie este Capela, ridicata in anul 1446. In anii urmatori ridica constructia Palatul, care inglobează Sala Cavalerilor si Sala Dietei. La moartea lui Iancu castelul va fi mostenit de Matei (Corvin). In perioada celor doi conducatori au avut loc cele mai multe lucrari de constructie in cadrul castelului. Succesorul lui Matei Corvin este Ioan Corvin, fiul lui natural. Castelul ajunge ulterior in proprietatea familiei Torok (1526-1618) iar mai apoi în proprietatea principelui Bethlen.

Sosire in jurul orei 18:00 la pensiune 3*. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Activitati la pensiune:

 • spatiu de joaca pentru copii
 • piscina
 • gradina zoologica

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam orasul Oradea.

 

Palatul Vulturul Negru – Amplasat in Piata Unirii, in centrul orasului, a fost construit intre anii 1907-1909 pe amplasamentul vechiului han Vulturul. Ansamblul dotat cu un pasaj acoperit cu sticla, facand legatura intre trei strazi, a devenit cea mai importanta realizare a cuplului de arhitecti Komor Marcell si Jakab Dezso. Vitraliul cu vulturul negru, emblema ansamblului, a fost executat in anul 1909 in atelierul oradean Neumann K.

Turnul Primariei – Parorama asupra orasului Oradea – La inceputul secolului al XX-lea, zestrea edilitara a orasului Oradea se imbogatea cu o somptuoasa constructie, care urma sa devina, in scurt timp, un insemnat centru administrativ si urbanistic. Edificiul monumental al primariei a fost construit dupa planurile arhitectului Rimanoczy Kalman, in stil neoclasic si se intinde pe o suprafata de 5508 mp. Cladirea primariei a fost ridicata dupa numai doi ani de munca intensa, intre februarie 1902 – octombrie 1903.

Bazilica romano-catolica – Construita intre 1752 si 1780, Bazilica romano-catolica este cel mai mare monument baroc din tara. Proiectul a fost intocmit in anul 1750 de renumitul arhitect austriac Franz Anton Hillebrant, dar lucrarile conduse de arhitectul Giovanni Battista Ricca nu au inceput decat in anul 1752. Bazilica este compusa dintr-o nava principala cu o lungime de 70 m si latimea de 30-40 m. Peretii sunt acoperiti cu marmura de Vascau si Carrara. In anul 1991 Papa Ioan Paul al II-lea a ridicat rangul bisericii la cel de bazilica. In fata bisericii se afla statuia de bronz a Sfantului Ladislau. Pe langa aceasta statuie se afla si o alta statuie a marelui rege, care a fost pusa pe postament in anul 2000, dupa restaurare. Aceasta este cea mai veche statuie sculptata in piatra in stil baroc din Oradea.

Cetatea Oradea – In cele 9 secole de existenta constructiile care s-au inaltat pe aceasta suprafata de 150.000 mp au avut o istorie zbuciumata. Pana in 1241 a fost o cetate cu val de pamant si palisada de lemn, intre anii 1247-1569 s-a inaltat o cetate circulara de piatra. Cetatea Oradea, in felul in care se prezinta si astazi – pentagonala, cu bastioane pe colturi si sant cu apa – a fost inaltata intre anii 1570-1618 de arhitecti italieni, ramanand cea mai bine pastrata cetate in stil renascentist italian din Europa centrala. Intre anii 1092-1557 a servit ca resedinta a Episcopiei romano-catolice de Oradea, perioada in care cetatea a devenit un important centru religios, si cultural. In cetate functiona o biblioteca, un observator astronomic, o tiparnita si o scoala.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Timp liber la pensiune sau vom pleca in excursie optionala la:

 

Pestera Ursilor – Pestera a fost descoperita la 17 septembrie 1975 accidental, cand in urma unei dinamitari in cariera de marmura de la Chiscau, s-a format o spartura, prin care a intrat pentru prima data om in pestera. Spartura a fost imediat inchisa, iar dupa explorare o parte a pesterii a fost amenajata si electrificata. Astfel la data de 14 iulie 1980 pestera a fost deschisa publicului. Are o lungime de 1,5 km, din care 521 m au fost declarati rezervatie stiintifica. Nivelul superior in lungime de 488 m a fost deschis circulatiei turistice, acolo pot fi admirate formatiunile carstice, care au facut pestera cunoscuta in toata lumea. Aici sunt 3 galerii: cea a Ursilor, galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor, si 4 sali: Sala Lumanarilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racovita si Sala Oaselor. Vizitarea pesterii incepe cu galeria ursilor unde au fost gasite resturi scheletice ale ursului de caverna (Ursus Spelaeus) disparut de pe suprafata pamantului de mai bine de 15000 de ani. Mocanita a fost construita in anul 1888 pentru transportul de masa lemnoasa de la padure la gater.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 4 – Mic dejun. Timp liber la pensiune sau vom petrece o zi la:

Aquapark Nymphaea – Intins pe o suprafata de 7 hectare, acesta te va introduce in lumea fascinanta a distractiei si adrenalinei. Navigheaza pe Corabia Piratilor! Fii Jack Sparrow sau Alice in Tara Minunilor… Catara-te spre culmile distractie!

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 5 – Mic dejun. Timp liber la pensiune sau vom pleca spre Vadu Crisului unde vom face la alegere:

Rafting in defileul Crisului Repede – Sport dinamic si provocator, perfect pentru cei care iubesc adrenalina si aventurile unice. Pe raurile inspumate de munte, curajosii au parte de senzatii tari, de distractie si de obstacole pe care invata sa le depaseasca in echipa. Dupa o tura in care ai infruntat valurile repezi si curentii puternici, satisfactia este inegalabila, asa ca nu rata o experienta memorabila.

Traseul de Via ferrata din Vadu Crisului – Defileul Crisului Repede este un traseu spectaculos care ofera o extraordinara priveliste asupra vaii si peretilor defileului.

Tir cu arcul

Paintball

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 6 – Mic dejun si vom petrece timp liber in pensiune.

Ziua 7 – Mic dejun. Ora 09:00 – Plecare spre casa pe traseul Madaras – Cluj – Turda – Alba Iulia – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti (650 km).

Sosire in Bucuresti in jurul orei 21:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 1100 RON/copil

Tariful include:

 • transport cu autocarul;
 • cazare 6 nopti la pensiune 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
 • regim de masa: pensiune completa;
 • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

 • taxa de intrare la obiectivele turistice si agrement;
 • taxa pentru parcari;
 • excursie optionala la Pestera Ursilor – 45 lei/persoana;
 • excursie optionala la Aquapark Nymphaea – 25 lei/persoana;
 • excursie optionala la Vadu Crisului – 65 lei/persoana.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 45 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.

Scroll Up