Menu Close

Tabara in Piatra Craiului – Zarnesti

7 zile / 6 nopti

Program:

Ziua 1 – Ora 06:30 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti- Ploiesti – Campina – Sinaia – Predeal – Zarnesti (200 km).

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

 

Castelul Iulia Hasdeu – Devenit azi muzeu, a fost construit intre anii 1893 si 1896, pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la doar 19 ani de tuberculoza. Iulia Hasdeu a fost primul roman care a absolvit facultatea Sorbona din Paris.

Muzeul trenuletelor din Sinaia – Cuprinde zeci de mini-locomotive, peste o suta de vagoane, aliniate de-a lungul a 300 de metri de cai ferate in miniatura, cu tunelele si garile de rigoare. Interesant este ca toate garile expuse in miniaturala retea de cai ferate sunt construite pe baza unor modele reale de gari europene, majoritatea italiene. In afara de trenuri, cai ferate si si gari, sunt prezente si machete ale unor cladiri specifice mediului urban si rural din Europa, precum si diferite peisaje – dintre care nu lipsesc cele montane. Cladirea in care este adapostita expozitia, ridicata spre finele secolului XIX, reprezinta prima gara regala din tara noastra. „Muzeul trenuletelor” din gara Sinaia este o expozitie atractiva si instructiva, in egala masura, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti, care vor fi uimiti sa observe cu cata meticulozitate a fost creata fiecare piesa si cu cata ingeniozitate a fost conceput intregul ansamblu al expozitiei.

Sosire in jurul orei 15:00 la pensiune 3* – Zarnesti. Formalitati de cazare. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

 

Dino Parc – Este singurul parc tematic de dinozauri din Romania si cel mai mare din sud-estul Europei. Sunt 47 de dinozauri in marime naturala, fiecare atestat stiintific si realizat dupa ultimele descoperiri paleontologice. Sunt intr-adevar speciali, pentru ca sunt creati din fibra de sticla si un tip special de rasina, cu o garantie de 50 ani. Un loc deosebit, pe o suprafata de 1,5 hectare, in mediu natural ce ofera copiilor si nu numai, o experienta unica.

Cetatea Rasnov – Este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul de arta feudala in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul pe una din tintele din hartie.

Pestera Valea Cetatii – Este una dintre cele mai moderne si mai frumoase din Europa de Est. Pestera Valea Cetatii are cateva caracteristici care o fac unica la noi in tara. Face parte din rezervatia naturala cu acelasi nume care se intinde pe 18.000 de hectare. In total, pestera se intinde pe un kilometru, dar turistii pot vizita o portiune de 330 de metri. Potecile sunt din fibra de sticla, un material care a fost folosit si la construirea primelor avioane invizibile. Desi exista de sute de mii de ani, pestera a fost inchisa pana in 1949, fiind obturata de bolovani si aluviuni care s-au pravalit de pe munte in timpul mai multor furturi care au dus la inundarea Vaii Cetatii si a Rasnovului.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

 

Rezervatia de ursi Zarnesti – Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a peste 100 de ursi, toti fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate. Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri. Rezervatia de ursi “Libearty” NU este o Gradina Zoologica!

Schitul Coltul Chiliilor – Este un schit ortodox aflat in mijlocul padurii, in partea nordica a muntilor Piatra Craiului. Istoria locului incepe inca din secolul al XV-lea, cand, in timpul invaziilor otomane, crestinii din zona erau nevoiti sa se ascunda prin munti. Dupa incetarea invaziilor, cand oamenii au putut sa revina linistiti la casele lor, in pestera de langa actualul schit, in care acestia amenajasera o mica bisericuta, a fost infiintat un schit pustnicesc.

Plaiul Foii – Un loc minunat la poalele masivului Piatra Craiului, reprezinta principala baza de access catre creasta muntelui. Impatimitii drumetiilor se aduna cu mic cu mare de la primele raze de soare si pornesc spre unul dintre traseele ce ii vor duce pe muchia Craiului. Pentru cei ce nu vor sa se aventureze in inima muntilor, dar simt nevoia de miscare, exista biciclete de inchiriat, o modalitate sanatoasa sa va bucurati de frumusetea naturii. Aerul curat, susurul Barsei si linistea idilica face din Plaiul Foii locul preferat de toata lumea pentru a se izola de mediul citadin.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 4 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

Poiana Marului – O statiune situata in inima muntilor Tarcu, la 500 de metri altitudine si aflata intr-o continua dezvoltare. Odata ajunsi aici veti simti cum intineriti. La inceput, in Poiana Marului a fost doar o casa de padurar, mai tarziu au aparut alte case, de vanatori si pescari, apoi case de agrement. Dezvoltarea a inceput dupa Marea Unire din 1918, iar in 1936 a fost declarata statiune turistica climaterica. Poiana Marului este astazi una dintre bijuteriile montane ale Romaniei, asezata intr-un amfiteatru natural sub forma de potcoava, de un pitoresc aparte si un mediu natural de vis, fiind numita de localnici Mica Elvetie.

 

Cetatea Fagarasului – Este cel mai important monument al Fagarasului, unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. Complexul feudal de la Fagaras, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si se continua, prin adaugari succesive, pana la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea. Aceasta fortificatie, dovada unei organizari politico-feudale autohtone voivodale, a fost distrusa la mijlocul secolului al XIII-lea, in urma unui puternic incendiu, dupa cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare. In secolul al XV-lea cetatea din piatra si caramida de la Fagaras, care era o cetate militara de aparare, avea o incinta patrulatera, cu patru turnuri bastioane la colturi si un turn de avanpost de tip baricada pe latura de est. Dupa scindarea Regatului Feudal Maghiar in anul 1541, ca urmare a infrangerii de la Mohacs, Transilvania devine Principat autonom sub suzeranitate otomana. In acest cadru, domeniul si Cetatea Fagarasului intra in proprietatea ereditara a principilor Transilvaniei. Multi dintre acestia au acordat o atentie deosebita Fagarasului contribuind la dezvoltarea culturala si economica a intregii zone.

Optional, ne putem opri in Centrul vechi al Brasovului.

Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus – Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Istoria Manastirii Brancoveanu incepe din secolul al XVII-lea. In anul 1654 satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor, care a construit o bisericuta din lemn pe valea raului. Pe locul acesteia, in jurul anului 1696, primul ctitor, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti intre anii 1688-1714, a zidit in piatra o manastire.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 5 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

 

Cetatea Rupea – Asa cum ni se infatiseaza astazi, acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri si curti interioare. Anul primei sale consemnari documentare este 1324. Dar acesta nu este al intemeierii, care trebuie sa fie anterioara macar cu cateva decenii. Atunci cand a inceput sa functioneze, a fost mereu legata de autoritatile publice randuite intr-o ierarhie specifica Evului Mediu: rege – voievod – castelan – scaun si autoritati scaunale. Raporturile dintre ele s-au modificat doar in sensul eliminarii intermediarilor, astfel incat, la final, dispunem de un centru al scaunului Rupea si de autoritatea principatului Transilvaniei, intermediata adesea doar de „Universitatea” sasilor (organizarea autonoma), cu centrul de la Sibiu. Componentele cetatii sunt mai usor de inteles daca urmam o sectorizare in functie de colina proeminenta, unde avem „Cetatea de sus” (incinta I), „Cetatea de mijloc” (incintele II si III) si „Cetatea de jos” (incinta IV). Fiecare se identifica printr-o centura de zidarie aparte, corespunzatoare unei epoci diferite, marcate de evolutia armamentului, a tehnicilor de asediu sau de nivelul dezvoltarii asezarii si scaunului de care depindea finantarea lucrarilor. La randul lor, turnurile au o identitate acoperita de cate un nume propriu, care, in parte, le tradeaza o anume particularitate (adesea legata de functiune) rezultata din dezvoltarea lor istorica.

Piata Sfatului Brasov – Este inima orasului, este locul de unde se aude gongul care anunta ora exacta, este piata in care a castigat Monica Anghel, romanca noastra, Cerbul de Aur in 1996, este zona cu cele mai multe batai de aripi ale porumbeilor, iar lista poate continua. Inca din perioada Evului Mediu, Piata Sfatului aduna, cu ocazia anumitor targuri, negustori unguri, sasi si romani, negustori care-si vamuiau marfurile pana spre strada Muresenilor (fosta strada Vamii). In fosta primarie a orasului Brasov, actuala Casa Sfatului (construita in anul 1420), fiecare negustor trebuia sa isi aseze marfa, urmand ca functionarii brasoveni sa se asigure ca locurile acestea sunt respectate de catre negustori. Se spune ca in piata era amplasat Stalpul Infamiei, stalp pe care erau judecate si condamnate nu numai vrajitoarele, ci si alte persoane gasite vinovate de diverse fapte, carora li se aplicau pedepse corporale pe masura. Piata Sfatului Brasov este locul unde a fost decapitat seful breslei cizmarilor, Stefan Stener, intrucat acesta a avut cutezanta de a se impotrivi intrarii austriecilor in zona.

 

Biserica Neagra – A fost construita in aproape 100 de ani, a inceput in 1377 si s-a finalizat in jurul anului 1477. In anul 1421 constructia, neterminata, a avut de suferit din cauza invaziei otomane. Iata 10 lucruri de stiut despre Biserica Neagra din Brasov. In planul initial, Biserica era prevazuta cu doua turnuri insa, din lipsa fondurilor, cel de-al doilea turn nu a fost construit niciodata iar primul si singurul turn a fost finalizat cu 37 de ani mai tarziu decat restul cladirii, in 1514. In turnul Bisericii se afla unul dintre cele mai mari clopote din Europa si cel mai mare din Romania, cantareste 6300 de kg. Omul de cultura, umanistul Johannes Honterus, este inmormantat in Biserica Neagra. Numele original al bisericii, cunoscuta in zilele noastre sub numele de Biserica Neagra, este Biserica Sfanta Maria. Numele de Biserica Neagra se datoreaza incendiului din 1689. In 1689, biserica a fost partial distrusa in urma unui incendiu. Reconstructia acesteia a durat aproape 100 de ani. In acest timp s-a extins acoperisul si s-a renovat interiorul pierzandu-si influentele gotice si capatand o influenta baroca. Orga mecanica Buchholtz, din Biserica Neagra, este cea mai mare, unica si functionala orga din sud-estul Europei. Orga are 3993 tuburi si 76 de registre. Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare locas de cult in stil gotic din sud-estul Europei, are o capacitate de 5000 de persoane, masoara 90 de metri lungime si 37 metri inaltime iar turnul crucii are 65 de metri.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 6 – Mic dejun si vom petrece o zi la Wolf Park Adventure!

 

Parcul de Aventura Zarnesti – Dispune de 4 trasee de dificultate progresiva si 6 tiroliene, lungimea totala a acestora fiind de aproximativ 2000 metri.

 1. Traseul Galben – pentru copii sub 10 ani, in lungime de 320 m;
 2. Traseul Verde – dificultate usor spre medie – participanti mai mari de 10 ani – in lungime de 380 m;
 3. Traseul Rosu – solicita forta si energie – gradul de dificultate mediu greu – lungime 500 m;
 4. Traseul Negru – grad dificultate dificil – extrem, adrenalina la maxim – lungime 590 m.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 7 – Mic dejun. Ora 09:30 – Plecare spre casa pe traseul Zarnesti – Bran – Rucar – Campulung – Pitesti – Bucuresti (250 km).

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

 

Castelul Bran – Prima atestare documentara a castelului este reprezentata de un act emis la 19 noiembrie 1377 de catre regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, brasovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatra la Bran. Intre anii 1419-1424 cetatea devine proprietatea unui alt rege ungar, Sigismund, acesta fiind aliatul domnului Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, impotriva turcilor. La sfarsitul secolului al XV-lea, fortificatia a fost subordonata autoritatii comitetului secuilor, trecand sub conducerea voievodatului Transilvaniei in timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legatura lui Vlad Tepes cu Branul a fost consemnata tot in aceasta perioada. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a insarcinat dupa pierderea tronului pe domnul Tarii Romanesti cu apararea trecatorii spre Transilvania, trecatoare strajuita de cetate. Turistii care vin la Castelul Bran pot pasi in Tunelul Timpului, un tunel secret care nu a fost niciodata deschis pentru turisti de la constructia sa de acum mai bine de 80 de ani. Tunelul a fost construit in 1930 la ordinul Reginei Maria pentru a usura parcurgerea de catre regina bolnava de artrita a drumului dintre castel si parcul unde ii placea sa se relaxeze. Accesul se facea prin vechea fantana din curtea interioara a castelului, unde a fost montat un lift electric cu ajutorului caruia Regina Maria putea cobori 30 de metri in subteran. Dupa ce s-a construit liftul, la baza fantanii a fost sapat un tunel orizontal in stanca, realizandu-se legatura cu Parcul Regal al resedintei. Tunelul are 40 de metri lungime, iar Regina Maria putea ajunge mai repede in parcul castelului, unde ii placea sa citeasca.

Pestera Dambovicioara – Adapost al pustnicilor si ascunzatoare a haiducilor, nascuta din calcare de varsta jurasica, sculptata de natura in chipuri neomenesti! Pestera a aparut ca urmare a actiunii apelor care traverseaza masivul Piatra Craiului, dar si Muntii Fagaras si Leaota. In cursul lor, acestea au format vai adanci si inguste, conducand la aparitia unui peisaj deosebit, apreciat de turistii care viziteaza zona. Golul subteran este format dintr-o galerie lunga de 250 metri, cu un traseu ascendent. Legenda spune ca in vremea primului razboi mondial Fulga si Budac si-au gasit adapost in cea mai mare dintre cele 50 de pesteri din Rezervatia Piatra Craiului. Acestia erau apropiati de localnici, nu pierdeau prilejul de a chefui alaturi de ei la orice eveniment festiv al vremurilor trecute, respectiv, la nunti si cumetrii. In legenda se mai spune ca Fulga si Budac furau numai de la cei bogati si imparteau totul cu saracii.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 1210 RON/copil

Tariful include:

 • transport cu autocarul;
 • cazare 6 nopti la pensiune 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
 • regim de masa: pensiune completa;
 • animatie, karaoke, discoteca in fiecare seara;
 • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

 • taxa de intrare la obiectivele turistice si agrement;
 • taxa pentru parcari.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 45 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.

Scroll Up