Menu Close

Tabara in Ungaria

7 zile / 6 nopti

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti- Pitesti – Sibiu – Cluj – Oradea – Hajduszoboszlo. Sosire in jurul orei 17:00 in Hajduszoboszlo. Formalitati de cazare la hotel Negy Evszak 3* sau similar. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. Vom petrece o zi la Aquapark Hajduszoboszlo.

 

Aquapark Hajduszoboszlo pune la dispozitia doritorilor un numar de 9 piste, acestea avand punctul de pornire la o inaltime mai mare de 10 metri, oferind o experienta aparte in ceea ce priveste plonjatul in apa. Interesul pentru toboganele montate inca de la deschiderea parcului (tobogane cu 4 piste, kamikaze, toboganul in spirala, gaura neagra, raul nebun, toboganul urias) a fost atat de mare, incat a fost luata in considerare ideea unei extinderi. Avand in vedere succesul deosebit al serviciilor Aquapark, deoarece acesta s-a dovedit a fi prea mic, in anul 2002 i s-a dublat capacitatea cu un teren de inca 1 hectar si s-au construit tobogane noi, pentru a veni in intampinarea doritorilor de senzatii tari. Noile piste au fost denumite gaura neagra, toboganele in spirala Twister si Niagara.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Vom pleca la Gradina Zoologica din Nyiregyhaza.

 

Nyiregyhaza Zoo este cea mai mare si mai frumoasa gradina zoologica din Ungaria. Aceasta este impartita pe regiuni geografice si recompune continentele din punct de vedere al faunei si pe alocuri ale florei. Imediat dupa intrare pe partea stanga se afla Zona Polara. Intr-un acvariu imens de sticla veti vedea leul de mare, focile jucause care fac spectacole in fiecare zi, pinguinii si ursul polar. In partea dreapta se afla Piramida Verde si Oceanarium-ul unde veti intalni rechinii si alte tipuri de pesti. Piramida Verde este un complex unic atat in Ungaria cat si in toata regiunea Europei Centrala. Se intinde pe o suprafata de 4000 mp, cu 3 etaje. In partea de subsol a cladirii se afla Piramida Verde, unde ne putem plimba intr-un culoar de sticla admirand rechinii, iar deasupra acvariului se afla Casa Padurii Tropicale, care arata ca o jungla. Daca mergem mai departe, trecand podul suspendat ajungem la urangutanii simpatici sau la Pestera Groazei… iar plimbandu-ne langa cascada de 10 m am vazut colectia speciala a reptilelor. Zona Asiatica este reprezentata prin camile, rinoceri indieni, iaci.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 4 – Mic dejun. Timp liber la hotel si in imprejurimi. Putem face o excursie optionala la:

 

Debrecen este al doilea oras ca marime din Ungaria, dupa Budapesta. Debrecen are o istorie bogata, de peste 750 de ani. In Evul Mediu orasul a facut parte din Partium in cadrul Regatului Ungariei, apoi din sec. 16 pana la sfarsitul sec. 17 din Principatul Transilvaniei (inclusiv in timpul domniei lui Mihai Viteazul, atunci fiind inca parte a comitatului Bihor). A urmat perioada habsburgica, iar din 1867 a revenit Ungariei. In anii 1919-1920 orasul s-a aflat sub ocupatie romana. A fost capitala Ungariei de doua ori, pentru un timp scurt: in timpul revolutiei din 1848-1849 si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1945. Debrecen este un important centru cultural, artistic si stiintific. In ultimii ani orasul a fost supus unor transformari importante. Centrul orasului a fost transformat complet intr-o piata pietonala uriasa, iar in mijlocul acesteia a fost construita cea mai mare fantana din ceramica din Europa, cu un diametru de 20 de metri. Baile mediteraneene, unice in Ungaria, servesc turistilor pentru recreere de multi ani, in timp ce Centrul de Conferinte Kolcsey, deschis publicului din februarie 2006, serveste ca un bastion regional al culturii si turismului.

 

Parcul National Hortobagy are o suprafata de 800 kmp. Hortobagy este cea mai mare arie protejata din Ungaria si cea mai mare pajiste semi-naturala din Europa. Din cei 800 kmp ale Parcului National Hortobagy cea mai mare parte o constituie pasunile intinse, adica pusta, dar se gasesc si mlastini, lunci mlastinoase si helesteie. Acestea din urma au fost create in urma cu un secol, pe locul padurilor slabe din punct de vedere calitativ si al mlastinilor. O parte semnificativa a parcului este rezervatie biosferica si un sfert din acest teritoriu este sub protectie internationala pe baza Conventiei Ramsar pentru protejarea terenurilor bogate in apa. Pana acum, ornitologii au identificat 342 de specii de pasari, dintre care 152 isi au cuiburile in Parcul National. In Ungaria populatia de dropii este estimata la 1.400 – 1.600 de exemplare.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 5 – Mic dejun. Timp liber la hotel si in imprejurimi. Putem face o excursie optionala la:

 

Orasul Eger – “perla” medievala a Ungariei si Castelul Egri Var – Cu o multime de cladiri superbe construite in stil baroc, Eger este o bijuterie arhitecturala unde vei gasi o gramada de lucruri de vazut si de facut. Situat in nordul Ungariei, la numai cativa kilometri de capitala tarii, Budapesta, Eger este unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa. Eger are un farmec aparte dat de cladirile vechi si stradutele inguste, dar si de pozitionarea geografica. Oraselul medieval este situat intre muntii Matra si Bukk, intr-o zona pitoreasca cum nu mai e alta pe meleagurile maghiare. Castelul Egri Var este unul dintre obiectivele turistice din Eger pe care nu trebuie sa le ocolesti.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 6 – Mic dejun. Timp liber la hotel si in imprejurimi. Putem face o excursie optionala la:

 

Gyula, perla turismului balnear maghiar – Atractia principala a orasului o reprezinta Cetatea din Gyula, singura cetate intacta din caramida rosie din Europa Centrala. Constructia acesteia a inceput in 1427 si a fost finalizata de catre Laszlo Maroti in 1445, cand a fost sfintita capela cetatii in cinstea apostolilor. In decursul timpului cetatea si domeniul au fost in proprietatea coroanei regelui Matia, apoi pana in 1552 a ajuns pe mana unor domnitori transilvaneni, pentru ca apoi sa ajunga din nou in proprietate regala. In vara anului 1556, Suleiman II a pornit in ultima sa expeditie militara in Europa, iar la 2 septembrie 1566, cetatea impreuna cu intreaga comunitate semneaza capitularea si trec sub stapanire otomana. La inceputul sec. XVII aici se stabilesc primele familii de catolici si unguri reformati de dincolo de Tisa, iar localitatea intra intr-un proces de dezvoltare, care continua si astazi.

Strandul Baile Cetatii din Gyula dispune de 19 bazine si a fost cotat de Uniunea Ungara a Centrelor Balneoclimaterice cu calificativul de patru stele, aceasta fiind cea mai inalta categorie in domeniul strandurilor si bailor termale. Apa termala care alimenteaza Baile Cetatii are o temperatura de 72 grade Celsius si izvoraste de la o adincime de 2005 metri, avand efecte terapeutice benefice pentru o multitudine de boli.

In centru orasului se gaseste Catedrala Ortodoxa Sfantul Nicolae, ce dateaza din 1802, anul in care s-a pus piatra de temelie. Este un adevarat templu al spiritualitatii romanesti si nu trebuie sa fii surprins daca la slujbele importante vezi romani din oras sau din satele din apropiere, imbracati in frumoase costume populare.

Intoarcere la hotel, timp liber, cina.

Ziua 7 – Mic dejun. Ora 09:00 – Plecare spre casa pe traseul Hajduszoboszlo – Oradea – Deva – Sibiu – Pitesti – Bucuresti. Pe drum ne vom opri sa vizitam:

 

Cetatea Devei – Este considerata una dintre cele mai importante fortificatii medivale din Transilvania. A fost stapanita de voievozi, de principi, de conti si de ducese. A fost data in dar, vanduta sau bombardata. Fiecare a lasat ceva in urma sa. Mai un zid de de aparare, mai o incapere, mai o sala de bal sau chiar au extins cetatea cu un etaj intreg. Şi-au dorit ca ea sa nu fie utilizata doar pentru aparare si intalniri ocazionale, ci sa serveasca drept locuinta. Nu una austera, ci una de lux. Astazi, ruinele sale sunt vizibile de la departare, gratie pozitionarii sale strategice, pe un varf de deal care domina Valea Muresului si principala artera de legatura a Romaniei cu centrul si vestul Europei. Cetatea a fost ridicata in secolul al XIII-lea, dar urmele de locuire sunt mult mai vechi: exista descoperiri care dateaza din neolitic sau epoca bronzului. Prima mentiune documentara care face referire la Cetatea Devei dateaza din anul 1269.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 21:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 325 EUR/copil

Tariful include:

  • transport cu autocarul;
  • cazare 6 nopti la hotel 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
  • excursie la Nyiregyhaza Zoo si la Cetatea Deva;
  • regim de masa: pensiune completa;
  • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

  • taxa de intrare la obiectivele turistice;
  • taxa pentru parcari;
  • excursia optionala la Debrecen si Parcul National Hortobagy – 10 EUR/persoana;
  • excursia optionala la Eger – 20 EUR/persoana;
  • excursia optionala la Gyula – 15 EUR/persoana;

Grup minim: 45 persoane

Excursiile optionale se organizeaza pentru un grup minim de 25 persoane.

Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 45 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei. 

 

Scroll Up