Menu Close

Tabara la Sibiu – Avrig

7 zile / 6 nopti

Program:

Ziua 1 – Ora 06:00 – Intalnire cu reprezentantul agentiei si plecare din Bucuresti pe ruta: Bucuresti – Pitesti – Valea Oltului – Avrig (280 km).

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Manastirea Cozia – Strajuieste de peste sase secole Valea Oltului, a fost construita intre anii 1387-1391, de catre domnitorul Mircea cel Batran, la indemnul Sfantului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era “sfetnicul lui Mircea intru cele dumnezeiesti”. Biserica mare, inchinata Sfintei Treimi, a fost sfintita in ziua de 18 mai 1388.

 

Palatul Brukenthal Avrig – Palatul de vara al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803), guvernator al Transilvaniei, a fost construit intre 1780 si 1785 dupa modelul palatului Schonbrunn din Viena. Cladirea in stil baroc are forma de “U” cu un corp central si 2 aripi laterale. Aici a fost expusa renumita colectie a baronului Brukenthal formata din 212 tablouri si 129 gravuri, in prezent aceasta gasindu-se la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Sosire in jurul orei 16:30 in Avrig. Cazare la Pensiunea Ferma Brandusa 3*. Timp liber. Cina.

Ziua 2 – Mic dejun. O zi in Avrig si in imprejurimi! Vom pleca sa vizitam:

Muzeul Avrig – Muzeul este organizat in trei sectiuni si o sala de expozitii. Prima sectiune ii este dedicata iluministului Gheorghe Lazar, original din Avrig; a doua sectiune prezinta exponate de arta populara si obiecte de industrie casnica, iar ultima sectiune prezinta o camera taraneasca cu interior specific zonei Avrigului. Sala de expozitii cuprinde razboie de tesut si obiecte de sticlarie realizate la Avrig. Aici arta tesutului este dusa mai departe de catre tinerii din localitate, astfel muzeul devine pentru vizitatori un adevarat atelier de lucru, un muzeu viu.

 

Biserica evanghelica Avrig – A fost construita in secolul XIII, in stil romanic. A fost fortificata la inceputul secolului XVI. Are un frumos portal sculptat pe portalul de vest. Este o biserica cu o singura nava. Altarul a fost construit in 1805, iar orga in anul 1807, probabil de Johannes Prause.

Vom face o drumetie pe Valea Avrigului pana in Poiana Neamtului.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 3 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

 

Castelul de Lut din Valea Zanelor – Aflat la doar 40 de kilometri de Sibiu, acest castel cu forma neobisnuita, ce pare sa fi fost construit de hobiti, este realizat doar din materiale naturale. Chiar daca inca nu te poti caza la Castelul de Lut din Valea Zanelor, asta nu insemana ca nu merita sa il vizitezi. Castelul este realizat doar din materiale naturale, peretii fiind facuti dintr-un amestec de pamant, apa, paie, argila si nisip. Acoperisul cu mii de pante este realizat din sindrila de molid, iar turnurile sunt facute din piatra de rau. În ciuda formelor neobisnuite ale acestei structuri, Castelul de Lut se integreaza perfect cu zona din jur.

Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus – Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Istoria Manastirii Brancoveanu incepe din secolul al XVII-lea. In anul 1654 satul si mosia din Sambata de Sus au intrat in stapanirea lui Preda Brancoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor, care a construit o bisericuta din lemn pe valea raului. Pe locul acesteia, in jurul anului 1696, primul ctitor, domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti intre anii 1688-1714, a zidit in piatra o manastire.

 

Cetatea Fagarasului – Este cel mai important monument al Fagarasului, unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. Complexul feudal de la Fagaras, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si se continua, prin adaugari succesive, pana lamijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea. Aceasta fortificatie, dovada unei organizari politico-feudale autohtone voivodale, a fost distrusa la mijlocul secolului al XIII-lea, in urma unui puternic incendiu, dupa cum atesta vestigiile scoase la iveala prin sapaturile arheologice care au insotit lucrarile de restaurare. In secolul al XV-lea cetatea din piatra si caramida de la Fagaras, care era o cetate militara de aprare, avea o incinta patrulatera, cu patru turnuri bastioane la colturi si un turn de avanpost de tip baricada pe latura de est. Dupa scindarea Regatului Feudal Maghiar in anul 1541, ca urmare a infrangerii de la Mohacs, Transilvania devine Principat autonom sub suzeranitate otomana. In acest cadru, domeniul si Cetatea Fagarasului intra in proprietatea ereditara a principilor Transilvaniei. Multi dintre acestia au acordat o atentie deosebita Fagarasului contribuind la dezvoltarea culturala si economica a intregii zone.

Optional ne putem opri in Centrul vechi al Brasovului.

 

Biserica fortificata Cincsor – Cincsor, localitate atestata din secolul XIV a fost intemeiata in apropierea unui castru roman. Biserica sa a fost construita in stil gotic in anul 1421 pe fundatia unei biserici mai vechi din secolul XIII. A fost fortificata in secolul XV, fiind inconjurata cu 2 ziduri de aparare, in care au fost inglobate si pietrele de la vechiul castru roman.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 4 – Mic dejun. Vom petrece o zi in pensiune!

Posibilitati de petrecere a timpului:

 • vizitarea fermei de animale;
 • posibilitatea participarii efective sau urmaririi activitatilor specifice fermei: adaparea cailor, tesalarea cailor, mulgerea vacilor, curatenie in boxele animalelor;
 • plimbari in natura;
 • plimbari cu sareta si trasura;
 • calarie trasee montane (se ofera instructor; practicabile doar cu instructor de la pensiune);
 • calarie de agrement;
 • tir cu arcul;
 • tenis de masa;
 • biliard;
 • loc de joaca pentru copii cu leagane, tobogane, trambulina;
 • piscina (in sezonul cald).

Ziua 5 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

 

Manastirea cisterciana Carta – Prima atestare a abatiei cisterciene Carta este din 1216, dar se stie ca primele cladiri construite din lemn au fost ridicate intre 1202-1206, prima capela din piatra, intre 1210-1215, iar primele ziduri din jurul curtii intre 1230-1241. Constructiile au fost amplificate dupa invazia tatara (1241), cand aproape intreg edificiul vechi a fost reconstruit. La inceput in manastire viata a fost foarte severa, se ocupau de propagarea crestinitatii, dar ii si invatau pe localnici secretele agriculturii si cultivarii vitei de vie.

 

Transfagarasan – Cabana Balea – Soseaua Transfagarasan este considerata drept cel mai frumos drum din Romania si pe buna dreptate. Zecile de curbe stranse, panoramele cu muntii Fagaras si minunatele obiective turistice de-a lungul sau fac din Transfagarasan o adevarat destinatie de vacanta.

Drumetie de 2 ore la Cascada Balea – Traseul marcat cu banda albastra si crucea rosie porneste de langa statia telecabinei. Traversam apa paraului Balea, si incepem un urcus sustinut. Dupa cca. 10 minute marcajele se despart. Noi continuam la stanga. Dupa un urcus de 30 minute prin padure ajungem intr-un loc mai luminos, de unde putem admira Cascada Balea. Dupa inca 1 ora si jumatate de urcus ajungem pe pragul glaciar al vaii Balea, langa stalpul telecabinei.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 6 – Mic dejun. Vom pleca sa vizitam:

 

Muzeul Satului Sibiu – Este o reconstructie fidela a satului romanesc cu tot ce presupune el: gospodarii, mori de vant si de apa, biserici, restaurante, mijloace de transport sau obiecte traditionale, dar si un lac de 6 hectare, in care se oglindesc morile de vant dobrogene. Indiferent in ce perioada a anului vizitezi muzeul, ajuns aici vei fi rasplatit cu o priveliste de poveste, iar aleile care masoara 10 km te poarta prin toate zonele tarii. Aici poti afla o farama din istoria si arhitectura rurala, dar si lucruri nestiute despre traditiile si obiceiurile taranului roman. Muzeul Satului este cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. Este dispus intr-un spatiu grandios de 96 de ha in padurea Dumbrava la 4 km de centrul Sibiului, pe soseaua ce leaga orasul de statiunea Paltinis.

Gradina zoologica din Sibiu – In 1929 s-a deschis in padurea Dumbrava prima gradina zoologica din Romania de catre Uzina Electrica Sibiu la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulpi pe cand efectua lucrari de reparatii la barajul de la Sadu. Dupa infiintare, gradinii zoologice i-au fost donate mai multe animale si pasari, cum ar fi o pisica salbatica, o lupoaica donata de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociatia “Soimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vanatorii din Talmacel, mistreti etc. În 1930 a fost donat primul urs. De mentionat stejarul de la intrarea in gradina, batran de peste 600 de ani.

Plimbare prin centrul istoric al Sibiului – Protejat de vechile ziduri de fortificatie, centrul istoric al Sibiului isi dezvaluie farmecul treptat. Veti descoperi sarmul orasului doar plimbandu-va pe jos, in lungul si-n latul strazilor ce conserva structura medievala a asezarii, prin frumoasele piete publice, peste Podul Minciunilor si prin pasajele inguste dintre cladiri. Puteti incepe turul dinspre strada Cetatii, dominata de zidurile de fortificatii din secolul XV, strajuite de cele trei turnuri de aparare, ce poarta denumirea breslelor insarcinate cu apararea orasului: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor. Tot acolo se afla si vechiul bastion sau Turnul Gros. Mergand de-a lungul zidurilor de fortificatii traversati Pasajul Scarilor si trecand pe sub Turnul Scarilor ajungeti in dreptul Bisericii Evanghelice. Traversand Piata Huet veti ajunge la Podul Minciunilor, cel care, conform legendei, nu rezista sub greutatea vorbelor mincinoase.

Intoarcere la pensiune, timp liber, cina.

Ziua 7 – Mic dejun. Ora 09:30 – Plecare spre casa pe traseul Avrig – Fagaras – Codlea – Vulcan – Rasnov – Predeal – Ploiesti – Bucuresti (250 km).

Pe drum, ne vom opri sa vizitam:

Biserica evanghelica fortificata Codlea – Localitatea a fost fondata pe vremea Cavalerilor teutoni, ca sat cu o singura strada si cu biserica evanghelica in piata centrala. Aici se afla cea mai mare biserica evanghelica si fara turn din Țara Barsei. A fost construita in secolul XIII, iar fortificarea ei cu 3 inele de aparare si sant cu apa se incepe in 1432, dupa navalirea tatarilor. Incendiile din 1685 si 1701 au provocat mari distrugeri.

Biserica Evanghelica fortificata Vulcan – A fost construita, initial, in stil romanic si a fost restaurata de mai multe ori, de la inceputurile sale pastrandu-se doar fundatiile si intrarea. Navalirile turcesti din 1421 si 1432 au distrus-o, astfel ca stilul actual in care a fost reconstruita este unul gotic. În anul 1521, lacasul de cult a fost fortificat.

 

Cetatea Rasnov – Este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul de arta feudala in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul pe una din tintele din hartie.

Sosire in Bucuresti in jurul orei 20:00 functie de conditiile de trafic si atmosferice.

Tarif: de la 1160 RON/copil

Tariful include:

 • transport cu autocarul;
 • cazare 6 nopti la pensiune 3* in camere cu 3 si 4 paturi cu TV, grup sanitar propriu;
 • regim de masa: pensiune completa;
 • animatie, karaoke, discoteca in fiecare seara;
 • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului.

Tariful nu include:

 • taxa de intrare la obiectivele turistice si agrement;
 • taxa pentru parcari.

Grup minim: 45 persoane

Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 45 persoane. Modificarea perioadei, a numarului de participanti sau a altor conditii, atrage dupa sine si modificari ale tarifului ofertei.

 

Scroll Up